Cuma, Kasım 28, 2014

Calibro'nun yazılım güncellemesi nasıl yüklenir?

Calibro için yazılım güncellemesi gelmiş. Bu güncelleme ile Sesli Sözlük'teki kelime sayısı 30.000'e çıkarılmış ve Dropbox uygulaması eklenmiş. Forumlarda paylaşılan, merakla beklenilen arabirim güncellemesi henüz yok, ama o da yoldadır herhalde. Doğrusu arabirim güncellemesini beklemeden Sesli Sözlük veritabanının güncellenmiş olmasından memnunum. Daha önce yazmıştım, Calibro'daki Sesli Sözlük'te pek çok kelime bulunamıyordu. Artık başlangıçta olması gerekene ulaşılmış, tıkladığım hemen hemen her kelimenin anlamı çıkıyor.

Peki, Calibro'nun yazılım güncellemesi nasıl yüklenir? Öncelikle, WiFi bağlantısı kurmanız gerekiyor. Calibro'nuz ile daha önce internete bağlanmadıysanız, Ayarlar'a tıklayın, ardından Ağ'a tıklayın. Buradan ağınızı seçin ve WiFi parolanızı girin.

Muhtemelen internet bağlantısı kurulduktan sonra güncellemeler otomatik olarak kontrol edilecek ve aşağıdaki diyalog kutusu çıkacaktır. Çıkmazsa, yine Ayarlar menüsünden, Cihaz Hakkında maddesine tıklayın. Ardından Yazılım'a ve sonra da Yazılım Güncellemesi'ne tıklayın.



Calibro'nuzu TR626.4.4.1242 versiyonlu yazılıma güncellemek isterseniz, ki eminim istersiniz, Evet'e tıklayın. Bu güncellemede nelerin değiştiğini okumak için, Bilgi düğmesine de tıklayabilirsiniz.



Evet'e tıkladıktan sonra yükleme başlayacaktır. Bu süre zarfında Calibro'nuz uyku moduna geçerse, cihazı açıp yukarıda anlattığım yöntemle manüel olarak yazılım güncellemesi kontrolü yapın. Aşağıdaki diyalog kutusu çıkacak ve kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Güncelleme sırasında cihazın uyku moduna geçmemesi gerekir ama, bunu atlamışlar herhalde.



İndirme tamamlandıktan sonra yapacak pek bir şey yok, cihaz kendi kendine çeşitli işlemler yapıp yeniden başlayacaktır. Güncelleme için gereken toplam süre 15-20 dakika kadar.

Dropbox uygulaması ile ilgili detayları ayrı bir yazıda yazacağım inşallah.

İlginizi çekebilir: