Cumartesi, Aralık 05, 2009

Nokia E63 incelemesi: Sonuç

İncelemenin ilk sayfasına dönmek için tıklayınız

Doğrusu o tam bir iş telefonu, eğlenceli olan pek bir yönü yok. Bu yüzden bu incelemeyi yazarken biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Akıllı telefon ya da PDA telefon deriz ya, bu cihazlar önce PDA, sonra telefondur genellikle. E63 ise önce telefon, sonra PDA. Hiç kullanmayacağım bir sürü telefon özelliği var. Akıllı olduklarını iddia eden telefonların aksine, stabil, yarı yolda bırakmayan bir telefon.

Her telefonun kendi işletim sistemi ve kendi stili vardır. Siz de Symbian stiline alışıksanız hiç zorluk çekmeyeksiniz. Ancak değilseniz, karmaşık menü yapısına alışmanız biraz zaman alabilir.

Sürekli düşen fiyatı ile Nokia E63 ciddi bir telefon isteyenler için iyi bir tercih olabilir. Daha eğlenceli bir Symbian isterseniz, Nokia 5800 büyük dokunmatik ekran, GPS, daha iyi ses kalitesi ve daha iyi kamera gibi özellikler ekliyor. Symbian olmayan eğlenceli bir telefon isterseniz, Sony Ericsson’lara göz atmanızı tavsiye ederim. Yakın fiyatlara GPS, WiFi ve kaliteli bir kamerası olan SE telefonlar alabilirsiniz.

Bu incelemeye dahil edemediğim daha çok şey var, onları da zamanla Mobil Yazılar’da yayınlayacağım inşallah. Derler ya, "Bizi izlemeye devam edin!"

E63'ün Artı Yönleri
Klavyesi güzel
Pil ömrü iyi
Hızlı ve stabil
Flash Lite desteği var
Ofis dosyalarını görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz
Sınırsız adres defteri, sınırsız gelen SMS
Kopyala-Yapıştır desteği var

Geliştirilebilecek Yönleri
GPS'i yok
Müzik kalitesi daha iyi olabilirdi
Arabirim daha basit olabilirdi
Daha fazla yazılıma sahip olabilirdi

E63'ün Eski Yönleri
Kamerası çok kalitesiz. Otofokus özelliği yok.
Görüntülü görüşme için kamerası yok
SMS’lerde Türkçe karakterler ile ilgili bir sorun var
İşletim sistemindeki bazı ufak tefek hatalar
Giden SMS kutusundaki mesaj sayısı 999 ile sınırlı

Mobil Yazılar Nokia E63 incelemesi ilk sayfasına dönmek için tıklayınız

3 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler inceleme için.

Unknown dedi ki...

başarılı bir inceleme yazısı olmuş. bir iş adamı olmasamda, telefonda kamera, eğlence, oyun vs. eklentiler aramasamda, sanırım müzik kısmını hafif kullanıyorum. benim için biraz sıkıntı yaratıcak. buna da katlanabilirim.

telefonun ozellikle ofis dosyalarını editleme fonksiyonu ve telefonu E71 den ayıran temel 3 ozellik dikkatimi cekti. GPS / on taraf VGA kamera / 3 MP kamera. bu da su anki fiyat bazında 300 TL oynatıyor iki telefonu birbirinden. Ek olarak sms turkce karakterde gordugunuz uzre kullanmadigimdan, benim icin sorun olmayacak.

Yazarında dediği gibi; bir telefonda stabilite ve ofis ozellikleri arayan kisilerseniz. E63 bence biçilmiş kaftan. bu telefonu alıcam. Tşk yazar bey.

z dedi ki...

Ben teşekkür ederim CaptainBlack04 :) Güle güle kullanın.

İlginizi çekebilir: