Cumartesi, Aralık 05, 2009

Bir akıllı telefon olarak E63

Son zamanlarda "önce bilgisayar" olmasıyla övünen cihazlar çıkıyor. Bu telefonlar akıllı ise, E63 "yarım akıllı" gözükebilir, ama görünüş sizi aldatmasın. E63 öncelikle telefon, sonra bilgisayar ve bu güzel bir şey. Çünkü son derece stabil, menüleri hızlı, sürprizleri yok denecek kadar az. Pili kendi kendine bitmiyor. Bir anda kendi kendine kapanmıyor.

Diyebilirsiniz ki, "Yazılım yüklenebilen her cihazda böyle stabilite problemleri olabilir, normaldir". Ama o cihazlara yazılım yüklemeseniz de problem çıkartıyorlar, işte asıl mesele bu. Cihazın beraberinde gelen yazılımları kullanırken bile çöküyorlar, cebinizde durduk yere kilitleniyorlar.

Evet, çok fazla yazılım yok E63 için. Zaten bol bol eleştiriyorum, iPhone ile karşılaştırıp yerin dibine de geçirebilirim E63’ü, ama kesinlikle haksızlık olur bu. E63 bir tam bir “iş telefonu”. Öyle ki Sony Ericsson telefonlar bile daha eğlenceli ondan. Bunu göz önünde bulundurarak satın alırsanız cihazı son derece memnun kalabilirsiniz.

Kopyala-yapıştır, video çekme, ses kaydı, MMS, ister internetle ister PC Suite ile senkronizasyon, Lite de olsa Flash desteği, MicroSD yuvası, değiştirilebilir pil, stabilite ve şu anda aklıma gelmeyen pek çok özelliği, onu günümüzün "akıllı" telefonlarından ayırıyor. Yani aklını ne yönde kullanan bir telefon istediğiniz önemli!

Sonraki Bölüm: Sonuç

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: