Pazartesi, Ocak 02, 2006

TouchBricks

TouchBricks bir çeşit tetris, ama yüzlerce tetris klonundan çok farklı. Bu oyunda şekilleri kalemcik (stylus) ile kontrol ediyorsunuz, ve şekiller düz düşmek zorunda değil. Mesela bir şekli havada bekletirken diğerini yerleştirebiliyorsunuz. Düşük yerçekimli ortamda geçen bir tetris gibi. Değişik ve müthiş zevkli. Bu oyunu mutlaka denemelisiniz.

Gelelim işin diğer kısımlarına. Bu oyunun orjinali Touch Tetris isminde freeware bir oyundu. Ancak oynamayı zorlaştıran bazı hataları vardı, bu yüzden belli bir skoru geçmek imkansız oluyordu. Oyunu kaybettiğinizde bu sizin değil, oyunun hatası olursa sinirlenmez misiniz? Bu oyunda da bu oluyordu işte, ama aynı zamanda bağımlılık da yapıyordu oyun, ve çıldırmamak için tek çare oyunu PDA'nızdan silip unutmak oluyordu. Sonra Touch Tetris ortadan kayboldu. Bir güncelleme çıkmadı.

Daha sonra TouchTris, yani yeni adıyla TouchBricks ortaya çıktı. Görünüşe göre yapımcısı oyunu geliştirip shareware haline getirmiş, artık ücretsiz değil yani. Geliştirmiş geliştirmesine ama, açıkçası sayıca çok olan bu geliştirmeler oynanışa pek etki etmemiş. Deri desteği, ek hedefler, oyunu kaydedebilme, iki ayrı seviye, online skor tablosu vs. gibi yenilikler kulağa hoş geliyor, ama bunlar önemsiz yenilikler olarak kalmış. Ayrıca üzülerek gördüm ki Touch Tetris'te bulunan sinir bozucu hatalar bu sürümde de aynen devam ediyor.

Oyunun demosunda ise bence çok yanlış bir metod seçilmiş. Oynamaya başladıktan bir süre sonra yavaş yavaş büyüyen bir TRIAL yazısı beliriyor. Ekranda gezinen bu yazı kısa zamanda, siz daha bir oyunu tamamlayamadan ekranı tamamen kaplıyor ve oyun bunun yüzünden bitiyor.

Sinir bozucu özellikleri de olsa bu değişik tetris tecrübesini denemenizi öneririm.



İlgili linkler:
Resmi sitesi
PalmGear

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: