Pazartesi, Ocak 05, 2015

Asus Zenfone 2: 5.5" 1080p IPS ekran, 4GB RAM, 13MP kamera

Asus, uygun fiyatlı Zenfone serisi ile ülkemizde çok konuşulmayı başardı. Şimdi Asus, Zenfone 2 ile başarısını devam ettirmeyi hedefliyor. Asus Zenfone 2, 5.5" büyüklüğünde, 1080p çözünürlükte IPS ekrana sahip. Önceki gibi Zenfone 4-5-6 modelleri ve bunlara uygun ekran boyutları yok bu sefer. Tek bir "amiral gemisi" var, o da orta yolu bulmuş, 5.5" ekran boyutu ile geliyor. Önceki Zenfone'larda olduğu gibi kocaman kenarlar da yok, telefon daha çok LG G2 ve G3 modellerine benzemiş. Yani ekran, telefonun ön yüzünde daha büyük bir alanı kaplıyor. Aslında, arka tarafta bulunan tuşlarını da düşünürseniz, LG'den oldukça esinlenildiği söylenebilir. Ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor.


Zenfone 2'nin iki farklı modeli bulunuyor, bir modelinde 2 GB RAM, 16GB depolama alanı ve 1.8 GHz Atom işlemci, diğerinde ise 4GB RAM, 64GB depolama alanı ve 2.3 GHz Atom işlemci bulunuyor.

Zenfone 2, 3000 mAh batarayaya, MicroSD kart yuvasına, 13 MP arka (lazer AF'li) ve 5 MP ön kameraya sahip. Kamera konusunda yine pek çok iddia var ama, önceki Zenfone modellerinde de benzer iddialar vardı. Bence kamera performansını görmek için incelemeleri beklemek gerek.


Asus bu telefonu yine uygun fiyatla piyasaya çıkaracakmış. Zenfone 6 ile aynı fiyatta olacağı söyleniyor, bu da Zenfone 2 için 800-900 TL arası fiyat biçilebileceği anlamına geliyor. 2 GB RAM'li modeli elbette fiyat aralığının alt seviyesinde olacaktır. Ama Türkiye'ye hangi model gelir, bilmiyorum. Bence üst model getirilip fiyatı uygun tutulmalı, çünkü "4GB RAM'li ilk telefon" iddiasının uygun fiyatla birleşmesi satış noktasında oldukça işe yarayacaktır.

Asus'un Zenfone serisinde çözmesi gereken en temel problem... problemler! Zenfone serisi bir telefonu almaya birkaç sefer niyetlendim ama, kullanıcıların yaşadıkları pek çok problemi gördükçe telefondan soğudukça soğudum. Telefonu ile başlangıçta çok mutlu olanlar bile üç-dört ay sonra çıkan sorunlardan bahsediyorlar. İnsanın aklına telefonu bu kadar ucuz yapabilmek için kalite kontrol departmanını komple işten çıkarmış olabilecekleri gibi fikirler geliyor (Şaka, şaka).

Asus yine kağıt üzerinde iddialı bir telefon ile geliyor. Ben Asus telefonlar için "early adopter" olmamaya karar verdim. Sözlerinde durabilirlerse, bu fiyata deli gibi satarlar. Ama Zenfone 2 Türkiye'ye geldikten 3-4 ay sonra, kullanıcı incelemelerine bakarak satın alma kararı vermek lazım derim ben.

Video demonstrasyonu:


Hands on incelemeleri:
http://www.pocket-lint.com/news/132238-asus-zenfone-2-hands-on-premium-without-the-price
http://www.gsmarena.com/ces_2015_asus-review-1189.php

Bu arada, gördüğüm en kapsamlı ön incelemeyi Donanım Haber'den Mesut Çevik yapmış. Tebrik ediyorum.
http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/ASUS-ZenFone-2-on-inceleme-4GB-RAMli-ilk-telefon.htm

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: