Pazartesi, Ekim 09, 2006

Eten M600



Eten M600 gerçekten ilgi çekici bir PDA telefon. WM5, 128 MB hafıza, WiFi ve telefon özellikleri küçük bir alete sığdırılmış. 2.8 inçlik QVGA (240x320) ekranı, LTPS teknolojisi sayesinde diğer cihazların ekranlarına göre çok daha parlak, renkler çok daha canlı. EDGE veya 3G desteği yok, ama yine de fiyatına göre sunduğu özelliklerle göz dolduruyor.

WiFi özelliği sayesinde Treo'lardan daha fazla özgürlük sunuyor. İnanın, WiFi destekli bir cihaz ile WiFi desteği olmayan bir cihaz arasında dağlar kadar fark var. Hayır, boyut olarak değil :D WiFi desteği sunan bir PDA'yı bir kere kullandınız mı, bir daha bu özellikten yoksun bir PDA'ya yaklaşmak bile istemeyeceksiniz.

Beraberinde gelen cradle'da ikinci bir pili şarj etmek için yuva bulunuyor. Ayrıca Eten M600 USB den de şarj olabiliyor. USB demişken, M500'e göre bir eksi yanı da, USB Host özelliğinin bulunmuyor olması. Bir diğer eksiği de IrDA portunun olmaması.

Bir telefondan bahsediyorsak, ses kalitesi ya da çekip çekmemesi de önemlidir. Cihazı inceleyenler bu konularda sorun olmadığını söylüyorlar, ancak arada sırada, her cihazda olduğu gibi, kullanıcı yorumları bölümlerinde cihazdan memnun kalmadıklarını belirtenlere rastlamak da mümkün.

Bu kadar para vereceğiniz bir cihazı satın almadan önce denemenizde fayda var diye düşünüyorum.

Eten M600 Eten M600 arka

Eten M600'ün özellikleri şöyle:

İşletim sistemi: Windows Mobile 5.0
İşlemci: 400 Mhz Samsung S3C2440
Ekran: 2.8" 240x320 (QVGA) Dokunmatik Transleflective LTPS TFT, 65000+ renk desteği
Pil: 1440 mAh Lithium Ion, kullanıcı tarafından değiştirilebilir
Hafıza: 64 MB RAM, 128 MB ROM (81 MB kullanılabilir)
Genişleme Yuvası: 1 adet SD kart yuvası (SDIO ve MMC kartları destekliyor)
Networking: Dahili WiFi (802.11b), Bluetooth 1.2, GSM 850/900/1800/1900, GPRS
Ses: Dahili hoparlör ve mikrofon, 2.5 mm kulaklık girişi
Kamera: 1.3 Megapiksel

Daha fazla bilgi ve incelemeler:
PocketPC Thoughts incelemesi
MS Mobiles incelemesi
Mobile Tech Review incelemesi
PDA Gold incelemesi
Phone Arena incelemesi

Önemli: Burada ve bu sitedeki diğer yazılarda yazılanlar yazı yazıldığı tarih için geçerlidir. Yazılanlar zamanla geçerliliğini yitirecektir, mesela daha avantajlı ürünler çıkabilir, ya da fiyatı düşen ürünler yazılarda belirtildiğinden daha avantajlı konuma gelebilir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merak ettim ve fiyatını araştırdım :)

http://www.kangurum.com.tr/kangurum2-web/productListing.do?categoryId=10225

Unknown dedi ki...

2 ay önce arızalanmasından dolayı servisinize gönderdiğim telefonum hala bana gönderinmedi. sizin kadar üçkağıtçı bir firmaya raslamadım.telefonlarınızın kimin açtığı bellideğil.ofisinizde kimsenin kimseden haberi yok.Dolandırıcı bir firmasınız sanki biz bu paraları kumarda kazandıkta bir aylığına kullanmak amaçlı onca para verrelim... Allah bin türlü belanızı versin.karektersiz insanlar.

z dedi ki...

Ömer Bey geçmiş olsun. İnşallah sorununuz bir an önce çözülür.

Ancak yorumunuzu bu telefonu Mobil Yazılar satıyormuş gibi kaleme almışsınız. Yanlış anlaşılma olmaması için belirteyim: Mobil Yazılar'ın hiçbir firma ile bağlantısı yoktur ve burada herhangi bir ürün ya da hizmet satışı yapılmamaktadır.

Tekrar geçmiş olsun diyor ve bir an önce telefonunuza kavuşmanızı diliyorum.

z dedi ki...

Bu arada Ömer Bey, muhtemelen başvurmuşsunuzdur ama eğer yapmadıysanız Tüketiciler Birliği'ne başvurup yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam firmaların 30 gün içinde tamiri bitirmesi gerekiyor aksi takdirde ürünün iadesini ya da yenisini talep edebiliyorsunuz.

İlginizi çekebilir: