Pazartesi, Ocak 01, 2007

Mobil Terimler Sözlüğü - M

MicroSD: MicroSD kart formatı 2004 yılında SanDisk tarafından geliştirilmiştir. Eski ismi TransFlash'dır (T-Flash olarak da geçer). MicroSD, Ağustos 2007 itibariyle piyasadaki en küçük ve en hafif kart formatıydı. Daha fazla bilgi.

MiniSD: MiniSD formatı 2003 yılında SanDisk, Panasonic ve Toshiba tarafından geliştirilmiştir. MiniSD kartlar, SD kartlara göre %60 daha az yer kaplar. Daha fazla bilgi.

MMC - Multi Media Card: MMC kartlar 1997 yılında SanDisk ve Siemens AG tarafından geliştirilmiştir. SD kartların atasıdır. SD kartlar ile MMC kartlar arasındaki farkları öğrenmek için tıklayınız.

MMCplus: Klasik MMC kartlar SD kartlara göre çok yavaştır. Ancak MMCplus formatı bunu değiştirmiştir. MMCplus ve MMCmobile kartlar, saniye'de 52MB'a ulaşabilen teorik veri transfer hızı ile piyasadaki en hızlı kart formatıdır. MMCplus kartlar, MMC kartlarla aynı boyuttadır.

MMCmobile: MMC mobile kart formatı RS-MMC ve DV RS-MMC kart formatının yenilenip hızlandırılması ile ortaya çıkmıştır. Bu kartların MMC plus kartlar gibi saniye'de 52MB'a ulaşabilen teorik veri transfer hızları vardır. Boyutları MMC kartların yarısı kadardır. Dual Voltage özellikleri vardır. MMCmobile kartlar uygun adaptör ile MMC kart yuvalarına takılabilir. Mobil Yazılar: http://mobilyazilar.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: