Pazartesi, Ocak 01, 2007

SD ile MMC kartlar arasındaki farklar nelerdir?

SD (Secure Digital) formatı ile MMC (Multi Media Card) formatının arasındaki en temel fark, SD formatının MMC formatının geliştirilmesi sonucu ortaya çıkmış olmasıdır. Dolayısıyla SD kartlar MMC kartlara göre daha gelişmiş özelliklere sahiptir.
  • En belirgin fark, SD kartların daha hızlı olmasıdır.
  • SD kartlarda bulunan bir parça ile yazma koruması konulabilir (disketlerde olduğu gibi) ama MMC kartlarda böyle bir özellik yoktur.
  • MMC kartlar daha incedir. SD kartlar 2.1mm kalınlıkta iken MMC kartlar 1.4mm kalınlıktadır. Mobil Yazılar: http://mobilyazilar.blogspot.com/
  • SD kart desteği olan cihazlar MMC kartları da destekler, ama sadece MMC desteği olan bir cihaz SD kartları desteklemiyor olabilir.
  • SD kartlarda copyright protection sistemi var, bu sistem SD kart üzerinde dağıtılacak e-kitap, müzik, yazılım gibi her türlü içeriğin kopyalanmasını engellemek için tasarlanmış, ama bunu kullanan kimse yok ve sıradan kullanıcı için hiçbir önem arzetmiyor.
Bunlar dışında görünüşleri çok benzer ve boyutları kalınlıkları dışında aynıdır.

Not: Son zamanlarda MMC kart formatında da gelişmeler oldu. Daha eski bir format olmasına rağmen, SD formatı ile yarışabilecek kartlar geliştirildi. Ancak bu konunun detaylarına girip kafanızı karıştırmak istemiyorum. Belki ayrı bir yazıda.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: