Pazar, Kasım 11, 2007

Palm ve Pocket PC için liste oluşturma programı: ListPro

PDA'nıza değer katan kimi yazılımlar vardır, onlar olmadan PDA'nız ya işe yararlığını büyük ölçüde kaybeder, ya da eksik kalır. ListPro bence bu tip yazılımlardan biri, olmazsa olmaz.

Hepimiz çeşitli şeyler için listeler hazırlarız. Alışveriş listesi ve yapılacaklar listesi başta gelir. Pek farkında değilizdir ama Memos ya da Notes gibi programları kullanarak yazdığımız basit notlarda bir listedir. Aslında sözlükler, film arşivimiz ve benzeri şeyler de birer listedir.

Ne çok liste var değil mi hayatımızda. ListPro listeleme ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak bir program. Aslında o bir program değil, birkaç program! Windows, Palm OS, Windows Mobile ve WM Smartphone versiyonları var. Listeler bilgisayarınız ile PDA'nız arasında senkronize edilebiliyorlar.

Bir liste dosyası birden fazla listeyi içerebiliyor. Listeleri oluşturmak için ister Windows versiyonunu ister Windows Mobile versiyonunu kullanabilirsiniz. Yani, bilgisayarınızdan uzakta olsanız bile karşılaştığınız duruma uygun bir liste oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz. İster Quick List özelliği ile hemen içerik girme aşamasına geçersiniz, ister daha fazla detayı belirleyebilirsiniz.

Programın burada tek tek sayamayacağım pek çok özelliği var. Ama elbette gelişmeye de açık. ("Gelişmeye açık" "eksikleri var"ın biraz daha kibar söylenişi, ancak "eksik" demek de haksızlık olur gibi geldi bana.) Bu programın PDA Toolbox gibi bir RAD aracı olmadığını biliyorum fakat, daha fazla kontrol vermesi iyi olurdu diye düşünüyorum.

Bence ListPro'yu kullandıktan sonra Pocket PC'nizin standart ToDo list programına geri dönmeyi istemeyeceksiniz.

ListPro'yu buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: