Salı, Eylül 09, 2008

Yeni iPod ve iPod Touch


Apple bugün iki yeni cihaz duyurdu.

Bunların ilki yeni bir iPod. Fotoğrafları sızdığında "Apple böyle çirkin bir şey çıkartıyor olamaz" demiştim ama, çıkartabiliyormuş demek ki. Elbette elinize aldığınızda daha farklı olabilir, fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor. Bu arada yeni iPod'a da iPhone ve iPod Touch'daki gibi hareket algılayıcı koymuşlar. Cihazı salladığınızda şarkıları karıştırıyormuş (shuffle).

Yeni iPod Touch'ta ise önemli bir güncelleme yok. Hafif tasarım değişiklikleri, App Store vs. var. Bu arada tanıttıkları oyunlar güzel gözüküyor ve Windows Mobile'ın bir oyun cihazı olma konusunda başaramadığını iPod Touch başaracak gibi görünüyor. Açıkçası bu yöndeki gelişmeler beni sevindiriyor. Tapwave'in Palm OS ile Dell'in Windows Mobile ile yapmaya çalıştığı ama başaramadığı şeyi Apple başaracak gibi.

Bugün beklenen ama bir türlü gerçeleşmeyen şey ise "One more thing" oldu. Apple kendisinden uzun süredir beklenen netbook/tablet cihazını duyurmadı.

Detaylar için Engadget'a göz atabilirsiniz.

Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: