Perşembe, Haziran 04, 2015

Samsung Galaxy E5'de gece modu ile karanlıkta fotoğraf çekimi

Fotoğraf makinelerinin en çok zorlandıkları konulardan biri, karanlıkta (az ışıkta) fotoğraf çekmektir. Cep telefonlarında ise durum daha da vahim oluyor, zira cep telefonlarında kullanılan sensörler fotoğraf makinelerinin o kocaman sensörlerinin yanında ufacık kalıyor. Bu durumun üstesinden gelebilmek için cep telefonu üreticileri çeşit çeşit yöntemlere başvuruyorlar. Kimisinde sensörde fiziksel bir değişiklik oluyor, örneğin HTC'nin "ultrapiksel"li telefonları gibi. Kimisinde ise yazılımsal numaralar bulunuyor, örneğin Asus Zenfone serisi telefonlar bu konuda oldukça iddialılar.

Samsung Galaxy E5 ise, öyle iddialı bir telefon falan değil. Orta seviye, uygun fiyatlı, her şeyden biraz içeren bir telefon. Daha önce incelemesini yapmış ve çektiğim örnek fotoğrafları da paylaşmıştım. İncelemenin devamı niteliğinde olsun diye, bir de gece çekiminden bahsedeyim istedim.

Pek çok telefonda olduğu gibi, Samsung Galaxy E5'te de "Gece modu" diye bir özellik var. Bu özellik çektiğiniz fotoğrafın daha aydınlık olmasını sağlıyor, ancak fotoğraf çekimi sırasında telefonu sabit tutmanız gerekiyor. Büyülü özellik değil, ışık çok az ise, gece modu da çok fazla bir değişiklik yapamıyor. Yine de Galaxy E5'in gece modunda çekimini göstermek üzere örnek bir fotoğrafı sizinle paylaşmak istedim.

Otomatik modda:


Gece modunda:


Ne dersiniz, hiç yoktan iyidir, değil mi? Galaxy E5'te gece modunu açmak için kamerayı açtıktan sonra çıkan "MOD" düğmesine basıp "Gece Modu" seçeneğini seçmeniz yeterli.

İlgili:
Samsung Galaxy E5 incelemesi
Samsung markası üzerine diğer yazılar
Android üzerine diğer yazılar

İlginizi çekebilir: