Cumartesi, Ağustos 01, 2015

Samsung Galaxy E5'te otomatik düzeltmeyi kapatmak

Samsung Galaxy E5'te ve diğer Samsung telefonlarda yazı yazarken klavyenin otomatik düzeltme özelliği istemediğiniz kelimelerin yazılmasına mı sebep oluyor? Otomatik düzeltme özelliği normalde hayatı kolaylaştırır, ancak eğer klavyenin alışık olmadığı kelimeleri, farklı dillerdeki kelimeleri sık sık yazmanız gerekiyorsa, tam aksi yönde etki edebilir. Peki otomatik düzeltme nasıl kapatılır?

Samsung telefonlarda otomatik düzeltmeyi kapatmak (ya da açmak) için, Ayarlar'a girin, listeyi alt tarafa doğru kaydırıp "Dil ve Giriş" maddesine tıklayın. Burada "Samsung Klavye" yazan yerin sağ tarafındaki çark ikonuna tıklayın. Açılan ekrandan "Otomatik olarak değiştir" seçeneğine tıklayın. Son olarak çıkan ekranın sağ üst köşesindeki yeşil düğmeye tıklatıp gri hale gelmesini sağlayın.



Artık yazdığınız kelimeler kendiliğinden değiştirilmeyecek. Bu durumda kelime önerileri yine de çıkacak, ama onları yazmak için üzerlerine tıklamanız gerekecek. Belki bu yüzen birkaç durumda yazım zorlaşabilir. Ancak şahsen hangi harfe tıkladıysam onun yazılmasını istiyorum. Kelimeyi yazıp bitirdikten sonra başka bir şeyin yazılmış (otomatik olarak tavsiye edilen kelime ile değiştirilmiş) olduğunu görmek hoşuma gitmiyor. Çünkü birden fazla dilde metin girmem ve çeşitli özel kelimeleri kısaltmaları vs. kullanmam gerekiyor.

Dilerseniz kelimelerden sonra otomatik boşluk eklemeyi de devre dışı bırakabilirsiniz. Türkçe gibi sondan eklemeli dillerde bu gerekebiliyor. Bunu yapmak için de "Samsung Klavye Ayarları" ekranındaki "Otomatik Boşluk Bırakma" seçeneğini kapatmanız gerekiyor.

Mobil Yazılar'dan şimdilik bu kadar. Bu yazıyı beğendiyseniz aşağıdaki linklerden birine tıklayarak diğer yazılarıma da göz atmanızı rica ederim.

İlgili:
Samsung Galaxy E5 incelemesi
Samsung markası üzerine diğer yazılar
Android üzerine diğer yazılar

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: