Pazartesi, Ocak 02, 2006

WordSmith

PDA'nızda Word dokümanlarını açabilmek, yeni dokümanlar oluşturabilmek ya da daha gelişmiş bir Memo Pad istiyorsanız, WordSmith'i denemelisiniz. WordSmith'in en sevdiğim yanı standart Memo Pad'in de yerine geçerek çok daha fazlasını yapabilmenizi sağlaması. Mesela o basit notlarda bile kalın, italik, altı çizgili, sağa dayalı ortalı vs. gibi birçok düzenleme yapabilmenizi sağlıyor. Demosunun süresi geçse de bu özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Tabi WordSmith'in en önemli özelliği Word dokümanlarını PDA'nıza aktarabilmenizi, değiştirip kaydedebilmenizi, hatta yeni Word dokümanları oluşturabilmenizi sağlaması. Word dokümanları üzerinde yapabileceklerinizi görünce şaşıracaksınız. Bul-değiştir ve yazım denetçisi bile var. İstediğiniz fontu beraberinde gelen font çevirici ile çevirip PDA'nıza yükleyebiliyorsunuz. İsterseniz e-kitap okuyucu olarak da kullanabilirsiniz, zira bunun için geliştirilmiş araçları var.

Ancak WordSmith biraz geride kaldı. Halen resimleri ve tabloları desteklemiyor. Ayrıca artık insanlar çeviricilerle uğraşmadan, doğrudan .doc dosyaları üzerinde çalışmak istiyorlar. Programın geliştiricisi BlueNomad'den ise ses seda çıkmıyor. Belki de müthiş bir güncelleme ile çıkarlar kim bilir.

İlgili linkler:
Resmi sitesi
PalmGear

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: