Çarşamba, Şubat 08, 2006

Cradle ne demek?

Cradle nedir? Cep bilgisayarlarını ve telefonları bilgisayara bağlayan senkronizasyon kablolarını biliyorsunuzdur. Hani iki cihaz arasında veri transferi yapabilmenizi sağlayan kablolar. Cradle onların daha gelişmiş versiyonudur. En temel farkı, cihazın masanın üzerinde başıboş durması yerine, kendi standı üzerinde dik (daha doğrusu hafif eğimli) durmasını sağlamasıdır. Bu daha iyi bir görünüm sağlar, cihazın daha güvende durmasını sağlar ve cihazı takıp çıkarmak daha kolay olur.

Kimi cradle'larda ekstra işlevler de vardır. Örneğin Palm cihazların cradle'larında bir senkronizasyon düğmesi vardır. Kimi cradle'larda ekstra pil şarj etmek için yer bulunmaktadır. Kimilerinde USB Host özelliği ile ilgili portlar bulunabilir.

Resimde cradle'ına takılı eski bir PDA (Handspring Visor Edge) görülmektedir:



Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: