Salı, Ocak 02, 2007

Backup Battery ne demek?

Backup Battery (yedekleme pili) cep bilgisayarınızın pili çıkarıldığında ya da tamamen tükendiğinde bilgilerin silinmemesi için cihaza güç sağlar.

Eski PDA'larda ve databanklarda backup battery olarak CR2032 türünden piller olur ve bu pil de biterse cihazdaki bilgiler tamamen silinir. Eski PDA'ların backup pilleri bir haftadan birkaç aya kadar değişen sürelerde dayanabilirler.

Windows Mobile 5.0 ve üzeri Pocket PC PDA'larda da backup battery bulunur ancak bu pil biterse sadece kaydetmediğiniz dokümanlar silinir, bir de saat sıfırlanır. Pocket PC'lerde backup battery genellikle 30 dakika kadar dayanır. Değiştirmenize gerek yoktur, Pocket PC'nizi şarj ederken backup pili de şarj edilir.

WM 5.0 altı PPC'lerde her iki pil de biterse RAM bellekte sakladığınız verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Palm PDA'larda bildiğim kadarıyla backup pili yok. Palmlarda faklı bir sistem var. Pil belirli bir seviyenin altına düştüğünde cihazı açamıyorsunuz. Pilde kalan son gücü verilerinizi korumak için saklıyor. Kalıcı hafıza (NVFS) sistemine sahip olan palmlarda pil tamamen tükense de verileriniz silinmiyor. Diğer palmlarda ise pil bittikten sonra bir süre şarja takmazsanız verileriniz tamamen silinir.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: