Perşembe, Mart 22, 2007

Palm cephesinde yeni gelişmeler

Palm satılıyor mu?
Ara ara "Palm Inc. satılacak, Nokia, Motorola sıraya girdi" diye haberler çıkıyor. Tabi bu haberler hisse değerlerini yükseltiyor. Ama onun dışında hiçbir şey olmuyor.

Yine böyle bir söylenti ile karşı karşıyayız. Söylentinin doğru olup olmadığı bu hafta sonu belli olacak.

Bana kalırsa Palm satılmamalı. Adamlar el değiştire değiştire bir hal oldular. Artık el değiştirmelere, bölünmelere ya da birleşmelere değil, daha güzel ürünler geliştirmeye odaklanmaları lazım.

2007'de Palm'dan ne beklemeliyiz?
Palm bu sonbahar döneminde yeni PDA çıkarmadı. Bir süre önce LifeDrive "Mobile Manager" da EOL oldu, yani üretimi durduruldu. Geçenlerde Apple'ın bir tasarımcısını işe aldılar.

Bence yeni bir mobil cihaz üzerinde çalışıyorlar. Hayır, Hawkins'in ünlü "gizli projesi" değil bahsettiğim. Ama tahminlerimin bir ayağı da Hawkins'in son röportajına dayanıyor.

Hawkins PalmAddicts'e verdiği son röportajında Palm'ın hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu söyledi. Dikkatimi çeken nokta ise "İşletim sisteminin kontrolünü geri aldık" demesi oldu. Yeni bir ürün geliştirmenin zaman aldığını düşünürsek, bence geçen sonbahar yeni bir PDA çıkararak dikkatlerini dağıtmak yerine yeni bir ürüne odaklanmanın daha iyi olduğunu düşündüler... ve bence bu yeni ürün güncellenmiş bir işletim sistemi ile gelecek.

Bir de "Mayıs'ta yeni birşeyler duyuracağız" diyorlardı.

Çok umutlu değilim ama, hadi bakalım.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: