Salı, Haziran 05, 2007

VIA NanoBook ve Asus Eee PC




VIA NanoBook son günlerin en ilginç ürünlerinden biri. 850 gram ağırlığında, 7" ekranı, 4,5 saat pil ömrü var. Ekran çözünürlüğü 840x480. WiFi ve Bluetooth desteği var. 1 GB'a kadar RAM desteği var (bu da demektir ki 512 MB RAM ile geliyor). 1.2GHz VIA C7-M işlemcisi var. 4 farklı formatı destekleyen kart okuyucus var. Sabit diski 30 veya 60 GB'lık, seçiminize bağlı. 2 USB portu, 1 DVI portu ve 1 Ethernet portu var. MobilityPLUS isimli bir özellik sayesinde GPS ve GSM özellikleri eklenebiliyor.

Peki bu ultra portable diz üstü bilgisayarın fiyatı ne olacak? İşte en önemli nokta burası: 600 dolar! Palm Foleo'dan geriye birşey kaldı mı?

Daha fazla bilgi ve resimler için: Gizmodo
Ürünün resmi sayfası: VIA Technologies

Asus Eee PC'ye ne dersiniz?

Bu arada Asus da 850 gram ağırlıkta ve 7" ekranlı bir ultra portable çıkarıyor. Asus Eee PC web sörfüne yönelik bir cihaz olarak lanse ediliyor. 4 ila 16 GB'lik flash sabit diski, 512 MB RAM'i, webcam'i ve elbette WiFi'si var. Pil ömrü ise 3 saat ile sınırlı.

Peki bunun fiyatı ne kadar? Söylentilere göre -söylenti diyorum çünkü inanılmaz bir rakam- 200 ila 300 dolar!

UMPC'ler ilk duyurulduğunda da düşük fiyatlardan bahsedip bizi umutlandırmışlardı, ama vaad ettikleri rakamlara ulaşamadılar. Bakalım bu minik notebook'lar sözlerini tutabilecek mi?

Resmi sayfası: ASUSTeK

[Resimler Engadget ve Gizmodo'dan]

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: