Cuma, Temmuz 13, 2007

iPhone hakkında birşey yazmayacağım

Bu 3.5" 160ppi multi-touch dokunmatik ekranlı, 4 ve 8 gigabyte'lık versiyonları olan, WiFi, EDGE ve Bluetooth özellikli Apple ürünü hakkında birşey yazmayacağım.

İyi yanlarını da yazmayacağım. Mesela iyi düşünülmüş bir cihaz olduğunu. Çeşitli sensörleri sayesinde akıllı bir cihaz olduğunu. Yüksek çözünürlüklü ekranının yüksek çözünürlüğüne rağmen yazıları görmek için mikroskop gerekmediğini. YouTube videoları göstermek için ayrı bir program ile birlikte geldiğini.

Kötü yanlarından da bahsetmeyeceğim. Mesela Safari'nin Flash desteği olmadığını, dolayısı ile full AJAX desteği olmadığını, aynı zamanda çok stabil bir browser olmadığını yazmayacağım. Bluetooth özelliğinin kırpılmış olduğundan, kamerasının hiç bir ayar seçeneği olmadığından ya da kulaklık girişinin standart dışı olduğundan da bahsetmeyeceğim.

Kararsız kaldığım noktalarından da bahsetmeyeceğim. Örneğin klavyesini denemeden karar veremeyeceğimden. Bir de "web programları" felsefesinin "saçmalık" mı yoksa "gelecek" mi olduğuna karar veremediğimden.

iPhone hakkında birşey yazacak olsaydım iPhone'un mobil cihaz üreticilerinin yüzüne bir tokat olduğundan bahsederdim. Kendilerine gelip, kullanıcıyı düşünüp, tembellikten vazgeçip, akıllı cihazlar yapmaları konusunda bir uyarı olduğunu söylerdim.

Ama ben iPhone hakkında birşey yazmayacağım. Kaç gündür her yerde iPhone, iPhone, iPhone, midem bulandı yahu!

Not:

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: