Cumartesi, Temmuz 28, 2007

Palm diyarında haber kıtlığı

Doğrusunu isterseniz Palm diyarında pek bir gelişme yok. Foleo ile ilgili ufak tefek haberler geliyor. En son TealPoint Software, NormSoft, Avvenu ve Six Apart Foleo için çeşitli yazılımlar çıkaracaklarını duyurdular.

Bunlar güzel gelişmeler, ama yine de Foleo'yu avantajlı bir konuma getirmiyorlar. NormSoft, Palm OS üzerinde çalışan popüler MP3 programı Pocket Tunes'un geliştiricisi. Foleo için de bir MP3 programı geliştireceklermiş. Foleo ile birlikte MP3 dinlemek için herhangi bir yazılım gelmiyor. Ultra portable notebook'lara göre çok ucuz olmasıyla övünen Foleo'yu, bırakın ultra portable'ları, sıradan PDA yeteneklerine kavuşturabilmek için bile bolca harcama yapmamız gerekecek gibi gözüküyor.

Palm bir süredir PDA çıkarmıyor. Çıkardığı Treo'lar ise ufak farklarla birbirinin aynısı. Bu sefer değişik bir söylenti var: Palm dokunmatik ekranı olmayan WM tabanlı yeni bir Treo üzerinde çalışıyormuş. Ama artık Palm ile ilgili söylentiler kimseyi heyecanlandırmıyor. Neden acaba!? Bkz: Foleo fiyaskosu

BrightHand'in haberine göre PDA Parts yaklaşık 100 dolara LifeDrive'ın yavaş çalışan MicroDrive'ını çıkartıp, yerine CompactFlash kart takıyormuş. CF kartlar hem daha hızlı, hem darbelere karşı daha dayanıklı, hem de daha az enerji harcıyor. Palm'ı kurtaran hep sevenleri oldu zaten. Palm TX için de harici mikrofon eklentisi geliştirilmişti.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: