Perşembe, Ağustos 16, 2007

Ben boşuna vakit harcıyorum herhalde!

Sevgili Mobil Yazılar okurları, ben boşuna uğraşıyorum. Ne gerek var ki oturup araştırıp, onlarca farklı kaynaktan bilginin doğruluğunu kontrol edip, saatler harcayıp, birşeyler yazmaya? Başkasının yazısını kendi siteme olduğu gibi YAPIŞTIRIP Google'da üstte çıkmak varken, ne diye uğraşıyorum ki?

Daha önce bu konuların üzerinden geçtik ama bir hatırlatma gerekiyor herhalde.

Alıntı yapmak isteyen arkadaşlar! Sizden istediğim şeyler çok basit! Bir: Kısa alıntılar yapın, bütün yazıyı almayın! İki: Alıntının kaynağını belirtin, çalışır ve görünür bir link verin!

Aynı yazının seksen farklı sitede olmasının ne anlamı var? Yazımı beğendiyseniz çok teşekkür ederim, ama link verin, yazının hepsini kendi sitenize kopyalamayın!

Mobil Yazılar alıntı kuralları

4 yorum:

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Yazılarınızı büyük bir zevkle takip ediyoruz. Elinize sağlık.

Maalesef her yerde olduğu gibi internette de hazıra konmayı seven bir topluluk mevcut.

Ama merak etmeyin bilinçli okur yazının gerçek kaynağını eninde sonunda bulacaktır.

Kolay Gelsin

z dedi ki...

Mustafa Bey,

Yazılarımı beğendiğinize sevindim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Bu gidişle internet nereye varacak çok merak ediyorum. Yeniden abonelik tabanlı sitelere mi döneceğiz? Gerçi bozulma sadece internette değil, toplumun her köşesinde. Toplum kalitesindeki düşüş internete yansıyor herhalde; bir de dijital veriyi kopyalamak kolay olunca orjinal içerik üreten değil, onu kopyalayıp paylaşan "emek" harcamış sayılıyor.

Neyse bunları bizler biliyoruz zaten, tekrar etmeye gerek yok.

Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.

Adsız dedi ki...

yazıların güzel ve kapsamlı sen hit manyağı olmayacak kadar asil bir siteyi tasarlamısın sana sadece derimki bilgiye verdiğin değer kadar aziz ve bahtiyar olasın tebrik ederim seni güzel bir çalışma ürününü bizlere sunuyorsun başarılarının devamını diliyorum
selam ve dua ile...
_by otvav

z dedi ki...

Teşekkür ederim otvav.

İlginizi çekebilir: