Cumartesi, Eylül 22, 2007

Word Completion Dictionary Editor

Pocket PC'niz size sürekli haftalar önce yanlış yazdığınız kelimeleri mi öneriyor? Word Completion Dictionary Editor ile onlardan kurtulabilir, hatta daha sık çıkmasını istediğiniz kelimeleri belirleyebilirsiniz.

Windows Mobile tabanlı cihazlar siz birşeyler yazarken dahili kelime sözlüklerinden olası kelimeleri önerirler. Böylece uzun kelimeleri daha az tıklama ile yazabilirsiniz. Dahili İngilizce kelime sözlüklerinin yanı sıra bir de kullanıcı sözlüğü vardır. Pocket PC'nizi kullanırken yazdığınız dört harften büyük her kelime kullanıcı sözlüğüne kaydedilir. Daha sonra o sözcükleri kullanım sıklığınıza göre çıkma sıklıkları da değişir. Yani az yazdığınız kelimeler daha az çıkar.

Ancak bazen yazım yanlışları yaparsınız. Pocket PC'niz bu kelimeleri de kaydeder, ve iki de bir karşınıza çıkarmaya başlar. Bazen de sık lazım olan bir kelimeyi bir türlü karşınıza çıkarmayabilir. İşte Dictionary Editor bu iki probleme çözüm oluyor.

Programı açtıktan sonra menüden Load Main'i seçmeniz gerekiyor. Bundan sonra istemediğiniz kelimeleri silebilir, istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Weight değerini değiştirerek bir kelimenin daha sık çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Dictionary Editor ne yazık ki Windows Mobile 6'da çalışmıyor. Microsoft WM6'nın sözlük dosyalarında bazı değişikliklere gitmiş. Ancak programın geliştiricisi WM6 desteği üzerinde çalışmaktaymış.

Dictionary Editor download sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dictionary Editor hakkında bu güzel yazı için teşekkürler.

İlginizi çekebilir: