Çarşamba, Ekim 03, 2007

Zune 2.0


Microsoft yeni Zune modellerini duyurdu. 80, 8 ve 4 gigabyte'lık modelleri var. Yön tuşları artık dokunmaya duyarlı. WiFi biraz daha işe yarar hale getirilmiş. Ayrıca eski Zune sahipleri de cihazlarını yeni firmware'e ücretsiz yükseltebilecekmiş. Daha fazla bilgiye buradan, buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Son linkte bir de video var.

Bill Gates'in bir sözü vardır; Gates "Bizim başarılı olmamızın nedeni popüler olan herşeyi benimsememiz ve onu alıp geliştirmemizdir" der. Önceki yazılarımda da söylemişimdir, Microsoft bir şeye kafayı taktıysa eninde sonunda o konuda başarılı olur. Ürünlerin ilk birkaç nesli kötü olabilir. Ama Microsoft pazarda çok uzun süre kalabilecek güce sahiptir. Google gibi azılı rakipler belki biraz uzun zaman alır ama, bir düşünün, Microsoft kaç rakibini ezip geçti bugüne kadar?

Apple müzik piyasasında ne kadar güçlü olsa da, artık peşinden onun imparatorluğunu çökertene kadar vazgeçmeyecek bir rakip geliyor. Rekabet iyidir!

(İyidir ama, Microsoft piyasayı ele geçirdikten sonra da satılan her Zune'dan müzik şirketlerine pay vermeye ve onların dediklerini yapmaya devam ederse, Leo haklı çıkabilir! Çıkmamasını diliyoruz!)

Güncelleme: Zune'ların iPod kopyası olarak görüldüğünü biliyorum. Evet, çok farklı değiller, evet, Microsoft Apple'ın başarısı üzerine bu pazara girdi. Hele Universal'e satışlardan pay vermeleri hiç hoşuma gitmiyor. Ama bence "iPod kopyası" iddiası üzerinde ısrarcı olmanın bir anlamı yok. Birincisi, biliyorsunuz MP3 çalarları Apple icat etmedi. İkincisi, piyasadaki bütün ürünler birbirinden kopya değil mi zaten? Mesela Creative çok kreatif ürünler mi ortaya koyuyor? Microsoft müzik piyasasında Apple'ı zorlamaya geliyor ve bunda kötü birşey yok. Sevinin, böylece Apple daha iyi ürünler ortaya koyacaktır.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: