Cuma, Kasım 30, 2007

VITO Technology ZoomBoard

VITO Technology ZoomBoard'un web sitesi, programı parmaklarınızı kullanarak yazmanızı kolaylaştıran bir ekran klavyesi olarak tanıtıyor. Hatta hatasız yazım iddiasında bulunuyor.

Evet, herhalde anlamışsınızdır. Bir ümitle denediğim ZoomBoard ekran klavyesi sözlerini tutamadı, en azından benim denememde.

Klavyeden bazı tuşlar çıkarılarak harfler için daha fazla alan açılmış. Ayrıca programa ismini veren bir yakınlaştırma sistemi var. Bastığınız harf büyütülmüş olarak klavyenin üzerinde gösteriliyor. Parmağınızı kaldırmadan başka bir harfe kaydırıp doğru tuşa basmanız da olası. Ama bu özellikler benim denemelerimde söylendiği gibi iyi çalışmadı.
  • Tuşlar hala küçük.
  • Tuşa bastığımda çıkan yakınlaştırılmış görüntü geç geliyor, yani hızlı yazmak istediğimde bu görüntüyü hiç görmüyorum bile.
  • True VGA desteği yok.
  • Türkçe desteği yok.
Nadiren de olsa bastığımı gösterdiği tuş yerine başka bir tuşa basmışım gibi işlem yaptığı da oldu.

Ben full-screen keyboardlarda bile sorun yaşayan biriyim. Yaşadığım sorunların benden kaynaklanıyor olma ihtimali var. İlginizi çektiyse ZoomBoard'u deneyin. Parmak uçlarınız yerine tırnaklarınızı kullanırsanız daha iyi sonuç veriyor.

ZoomBoard'un denediğim (ve beğendiğim) diğer üçüncü parti ekran klavyelerinde olmayan bir güzelliği var, onu söylemeden geçemeyeceğim. Bu özellik WM'nin standart klavyesinde de var. Bastığınız tuş, tuşun normal renginden farklı bir renge dönüşüyor. Bu ufak bir detay ama, bence yanlış yazımı azaltan ve es geçilmemesi gereken bir görsel ipucu.

ZoomBoard ile ilgili daha fazla bilgi

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: