Salı, Şubat 19, 2008

Brighthand'den iPaq 210/214 incelemesi

Brighthand'den Adama D. Brown HP iPaq 210/214'ü incelemiş. Önce kötü yanları: Dokunmatik ekran pek hassas değil. "Ama alışıyorsunuz" demiş. HTC Touch'da da böyle bir alışma süreci vardı. Ekranla ilgili ikinci bir eleştiri de dokunmatik yüzeyin plastik olması. iPaq 2490'da da böyle bir dokunmatik yüzey vardı ve gerçekten "gıcık olmuştum". Ona da alışıyorsunuz tabi, ama yine de böyle bir ekranı kullanırken pek keyif aldığımı söyleyemem. Bir de hoparlöründen ses çok az çıkıyormuş. Hani "Müziği de kulaklıkla dinlerim canım!" diyebilirsiniz. Ama aynı hoparlörden alarm sesleri de çıkacak. Belki buna da "Kim Pocket PC'sini randevularını hatırlamak için kullanmak ister ki?" gibi haklı bir gerekçe sunabilirsiniz.

Biraz da iyi yanları: 4" VGA ekran, 128 MB RAM, normal kullanımda 8 saat kadar dayanan 2200 mAh pil, ve belki de en iyisi, henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen ileride alınacak ek bir kablo ile sağlanacağı söylenen USB Host özelliği. Evet ek bir kablo alma fikri pek hoş değil ama USB Host özelliğine sahip daha fazla Pocket PC çıkması sevindirici.

Amerika'da iPaq 210, Türkiye'de iPaq 214 diye geçen bu güzel cihaz ne zaman Türkiye'ye gelecek diye sorduğumda "2008'in ilk çeyreği" cevabını aldım. Fiyat sormadım ama, korkutucu olacağından eminim! (İnşallah yanılırım! Yurt dışı fiyatı 450 Dolar (540 YTL) ama 395 Dolar (470 YTL) gibi fiyatlara da bulunabiliyor. HP Türkiye cihazı 800-900 YTL yerine 550-650 YTL gibi bir fiyata getirirse x50v'mi değiştirmek için iyi bir sebep ortaya çıkacak. Hayal kurmak güzeldir, öyle değil mi? :) )

İncelemeyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: