Pazartesi, Mayıs 26, 2008

Asus Eee PC ilk izlenimler

Birkaç gün önce Türkiye'de de satışa sunulan Asus Eee PC 4G modelinin incelemesini parça parça yazmaya karar verdim. Cihazı bir süre kullanıp eksilerini, artılarını ve ipuçlarını size daha doğru bir şekilde vermek istiyorum.

Bugünkü Eee PC gönderisinde fotoğraflar eşliğine cihaza genel bir bakış yapmaya çalışacağım.

Elimdeki Eee PC 7 inç ekranlı 4 GB'lık versiyon. Teknosa'da 400 dolar+KDV'ye satılıyor. Linux yüklü versiyonu 30 dolar daha ucuz, ama doğrusunu isterseniz sadece Linux olsa bu cihazın yanına yaklaşmazdım. Elimdeki cihazda Windows XP Home yüklü.

Asus Eee PC bir kitap büyüklüğünde. 920 gram ağırlığı var. Şarj cihazını ve faresini de yanında taşıyacağınızı varsayarsak toplam ağırlık 1 kg diyebiliriz.









Eee PC bir süredir kullandığım kağıt ajandamdan daha küçük. Hatta onun içine sığabiliyor. PDA sitesi sahibi neden kağıt ajanda kullanır? Bu da başka bir yazının konusu.

Sanırım ajandam Eee PC'yi kıskanıyor.

Eee PC Türkiye'ye gelirken pil kapasitesi biraz düşmüş. 4400 mAh kapasiteli pil ile geliyor. Hayal kırıklığı. Yine de son sözü söylemeden önce pil ömrünü iyice test etmem gerekiyor.



Eee PC'nin 800x480 piksellik ekranı böyle bir şey:



Cihazı harici bir monitöre bağladığınızda normal bir bilgisayardan farkı kalmıyor. Ancak bu işin detaylarından daha sonra bahsedeceğim. Şimdilik 800x480 ile yetinmek zorundasınız :)



Daha önce Asus marka dizüsütü bilgisayar kullandıysanız özellik tuşları size yabancı gelmeyecektir.



Eee PC ve bir Palm Zire 72



Eee PC güç düğmesi.



Cihazın sağ tarafı. SD kart yuvası, 2 USB portu ve VGA çıkışı.



Cihazın sol tarafı. Ethernet portu, USB girişi, fan çıkışı, kulaklık ve mikrofon yuvaları.



Cihazın minicik touchpad'i. Yabancı sitelere okuduğum incelemeler touchpad hakkında şikayet etmişler, ama ben henüz bir problemle karşılaşmadım. İnşallah karşılaşmam!



Şimdilik bu kadar. Önümüzdeki günlerde cihazın her yönünü anlatacağım inşallah. Bizi izlemeye devam edin :)

Güncelleme: İnceleme başlıyor. Sonraki başlık Eee PC kutu içeriği

Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.

3 yorum:

Murat Sümer dedi ki...

ilk ürünler Intel'in düşük voltaj ile çalışan 900 MHz'lik Celeron işlemcilerini taşıyacak. Haziran ayında Intel'in Atom işlemcileri geldiğinde, Celeron'lar Atom ile değilecek. bu biraz can sıkıcı değil mi?

z dedi ki...

Merhaba over,

Kusura bakmayın yorum yazmakta çok geç kaldım. Bu arada dediğiniz Atom platformu duyuruldu.

Pek çok firma Eee klonları duyurdu. Türkiye'ye gelsinler bakalım. Ağırlıkları ve fiyatları şu anda Eee 701 modelinden fazla gözüküyor.

Şahsen beklemekten sıkıldığım için Eee 701 4G modelini tercih ettim. 900 modeli de güzel ama şu an sadece Linux versiyonu var Türkiye'de. Buna ek olarak 900 modeli pahalı. Böyle cihazların 600 YTL civarında fiyatı olması gerektiğini düşünüyorum. Fiyat arttıkça avantajlarını kaybediyorlar.

Yorumunuz için teşekkürler.

Saygılar.

servis dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

İlginizi çekebilir: