Perşembe, Kasım 12, 2009

Maemo'da masaüstü notları

Maemo işletim sistemli mobil bilgisayarınızda yani N800 ya da N810'da masaüstünde hatırlatıcı notlar isterseniz, bir çözüm önerim var. Maemo.org sitesinden mTasks ve HomeTasks programlarını kurun. mTasks bir yapılacaklar listesi programı olarak düşünülmüş aslında. HomeTasks ise bu programdaki yapıldı olarak işaretlenmemiş maddelerin masaüstünde çıkmasını sağlıyor.


mTasks programının rahatsız edici tarafı Maemo için yazılmış pek çok program gibi beta kalitesinde olması (aslında beta bile değil, alpha) ve görünüşe bakılırsa terkedilmiş olması. Zira bazı hataları var ve kimsenin düzelttiği de yok. Örneğin, başka bir yerden kopyaladığınız bir metni yapıştırmak için boşuna uğraşmayın, çalışmıyor. Bir diğer sorun da yazdığınız metnin kaydedilmesi için mutlaka klavyeden enter tuşuna basmanız gerekmesi.

Bir de Yellow Notes programı var masaüstü için, ondan da bahsetmeden geçmeyeyim dedim. Eğer mTasks'ın sorunları ile uğraşmak istemezseniz bunu deneyebilirsiniz, ancak ben yukarıda bahsettiğim ikilinin zor da olsa ortaya çıkarttığı sonucu daha çok beğeniyorum.

İlgili linkler
mTasks
HomeTasks
Maemo ile ilgili diğer yazılar

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: