Perşembe, Aralık 10, 2009

Asus T91 Türkiye'ye gelir mi?

Asus T91 Türkiye'ye gelir mi, gelirse bu küçük şirin bilgisayarı kim alır? Bu sorunun cevabı, Türk tüketicisinin bu cihazı ne olarak gördüğüne bağlı. Asus T91 çok uygun fiyatlı bir tablet bilgisayar mı, yoksa pahalı ve az gelişmiş bir netbook mu?

Netbook'ların bir ara satış patlaması yaşamasına rağmen, elektronik mağazalarının netbook reyonlarında biraz vakit geçirip insanlara kulak verirseniz, kimilerinin hala "Kim alır bunu, ekranı küçük, klavyesi küçük" dediğini, hatta "El kadar bilgisayar ne işe yarar ki, ne kadar uyduruk!" dediğini bile duyabilirsiniz. Daha netbook konsepti tam olarak anlaşılamamışken, bir de Asus T91'i satın alır mı acaba insanlar?

Bir netbook'ta ne ararsınız? Sessizlik? Hafiflik? Küçük boyutlar? Asus T91 bunların hepsini sağlıyor, üstüne dokunmatik ekran da ekliyor. Ama uzun pil ömrü, netbook startlarında yüksek performans, büyük ekran, rahat klavye, bol bol depolama alanı arıyorsanız o zaman T91 sınıfta kalıyor ve bu beni korkutuyor. Çünkü T91 gibi cihazların başarılı olmasını arzu ediyorum, ama tüketicinin çoğu netbook'ları bile umursamıyor.

Daha önce de yazdığım gibi bu cihazın popülaritesinde fiyatı önemli rol oynayacaktır. Zira eğer ortalama bir netbook'tan pahalı olursa ben bile almadan önce iyice düşünmek zorunda kalacağım. Yine de Asus Türkiye'den T91'i ülkemize getirmesini rica ediyorum, bakarsınız dokunmatik ekrana hayran kalıp alanlar çok olur :)

İlgili linkler:
Asus T91 hakkında
Asus T91MT (Windows 7'li Multi Touch versiyonu)

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: