Pazar, Ağustos 07, 2011

Android için en zevkli oyunlardan biri: Cut the Rope

Cut the Rope, Android telefonunuzda mutlaka denemeniz gereken popüler oyunlardan biri. Oyunda, evinize bir kutu içinde gelen sevimli bir yaratığa şekerini ulaştırmak için çözmeniz gereken bulmacalarla uğraşıyorsunuz. Hem zamanlamayı iyi ayarlamak, hem doğru hamleleri yapmak gerekiyor Cut the Rope'da. İpleri doğru sıra ile, doğru zamanlama ile kesmelisiniz. Bu arada, ipleri keserken yıldızları da yakalamaya çalışmalısınız. Her bölümde de yeni zorluklar karşınıza çıkıyor.

İngilizce'de "polished" diye bir tabir vardır, doğrudan Türkçe'ye çevirip "cilalı" dersek pek anlaşılmayabilir ama, özetle yazılımın ne kadar "ince işlendiğini" anlatmak için kullanılır. Bu tip yazılımları farketmek kolaydır, özellikle de oyunlar arasında. Angry Birds, Fruit Ninja, Bejeweled gibi oyunlar gerçekten en ince detayına kadar düşünülmüş, göze batan hiç bir yönü kalmamış oyunlardandır. Cut the Rope da böyle ince işlenmiş "cilalı" oyunlardan biri. Angry Birds kadar kolay değil ama son derece zevkli.

Cut the Rope'un iPhone versiyonu da bulunuyor. Hatta ikinci sürümünü, Cut the Rope: Experiments'i çıkardılar iPhone için. iPhone versiyonları ile ilgili detaylara Mustafa Tan beyin iPhone Turkey sitesinden ulaşabilirsiniz: http://www.iphoneturkey.biz/2011/08/cut-the-rope-experiments.html

İlgili linkler:
Cut the Rope'u indirin
Diğer Android oyunlarına göz atın

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: