Salı, Ocak 01, 2008

USB Host ne demek?

USB Host özelliği nedir, ne işe yarar? Bu aralar Windows Mobile tabanlı cihazlara göz atarken bazı cihazların özellik listesinde "USB Host Özelliği" diye bir maddenin bulunduğunu görmüş olabilirsiniz. USB Host özelliği olan mobil cihazlara, aynen masaüstü bilgisayarınıza taktığınız gibi, USB cihazlar takabilirsiniz. Yani Pocket PC'nize klavye, fare, USB disk (flash disk) ve benzeri cihazları bağlayabilirsiniz.

Tabi her şey o kadar güllük gülistanlık değil. Bir kere bu özelliği destekleyen mobil cihaz sayısı çok az. İkincisi, genellikle yanınızda taşımanız, hatta bazen ayrıca satın almanız gereken ekstra bir kablo gerekiyor. Bir diğer dezavantaj, kimi cihazların yüksek güç ihtiyaçları nedeniyle çalışmaması. Yine bir diğer dezavantaj, kimi cihazların Pocket PC'lere özel sürücüler (driver-kurulum yazılımı) gerektirmesi.

Yani henüz teknoloji ideal durumda değil. Ama işe yarayabilecek bir teknoloji. Üreticilerden bu konuya eğilmelerini rica ediyoruz. Mobil cihazlarda USB Host özelliği birkaç ince ayar ile çok daha kullanışlı duruma getirilebilir.

Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu özelliği destekleyen bazı pda ları sıralayabilirmisiniz?

İlginizi çekebilir: