Perşembe, Aralık 15, 2011

HTC Flyer'da çalışan programlara ulaşmak ve kapatmak (İpuçları)

HTC Flyer'da ve benzeri Android tabanlı HTC telefonlarda son açtığınız programlara hızlıca geçmek, arka planda çalışan programları görmek ve gereksiz olanları kapatmak isterseniz yapmanız gereken çok basit. Ekranın alt tarafında bulunan dokunmatik düğmelerden ilki "ev" düğmesi biliyorsunuz. Hani şu üçgene benzer şekilde olan düğme. Bu düğmeye bir kez tıklarsanız başlangıç ekranına, çift tıklarsanız widget'lar ile doldurduğunuz sayfaların genel görünümüne ulaşıyorsunuz.

Ancak üçünçü bir görevi daha var bu düğmenin: Uzun tıklarsanız son açtığınız programlar listeleniyor. Bu program listenin en sonunda ise Task Manager var. Task Manager'a tıklarsanız arka planda çalışmakta olan programlar ve kullandıkları RAM miktarı görülebiliyor. Her programın yanında da çarpı işaretleri göreceksiniz. Bu çarpılara tıklayarak programları kapatabilirsiniz.

Bununla birlikte şunu da belirtelim, programları kapatmanız genellikle gerekmeyecektir. Ben HTC Flyer'da hafıza konusunda pek fazla problemle karşılaşmadım bugüne kadar.

İlgili linkler:
Android ile ilgili diğer yazılar
HTC ile ilgili diğer yazılar
HTC Flyer incelemesi

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: