Pazartesi, Şubat 13, 2012

Samsung Tocco Lite için farklı bir kullanma kılavuzu

Satın aldığımız cihazların içinden hızlı başlangıç kılavuzları ve kullanma kılavuzları çıkar, ama biz genelde bunları bir kenara atıp doğrudan cihazı kullanmaya başlarız. Geliştiriciler, kullanıcıların bu davranışına kızsa da, ben insanların kılavuzu bir kenara atmalarının son derece doğal bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Düşünsenize, yeni bir telefon almışsınız, müthiş bir heyecan içindesiniz, yepyeni bir dünyaya adım atacaksınız, ama sizden bütün heyecanınızı söndürecek onlarca, yüzlerce sayfayı okumanız bekleniyor. Tabi okumazsınız! Yeni cihazınızın yeni dünyasında macera sizi bekliyor, biraz riskli olsa da, her şeyi kendiniz keşfetmek istersiniz elbette. Bu yüzden, kullanma kılavuzlarını sadece çözemediğimiz bir problemle karşılaştığımızda kullanıyorduk. Artık onu da yapmıyoruz. Kılavuzda aramaktansa Google’da aramak çok daha hızlı ve etkili sonuçlar veriyor.

Aşağıdaki videoda ise Samsung Tocco Lite için bu problemin nasıl çözülebileceğine dair ilginç bir uygulama bulunuyor. Gerçekçi olursak, bir telefon için boş sayfalardan oluşan iki kitap vermek pek de pratik değil, ama düşünce farklı, bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: