Çarşamba, Mart 07, 2012

Yeni iPad: Bildiğiniz iPad, sadece biraz daha iyisi!

Apple, yeni iPad’i duyurdu. Merakla beklenen cihazlardan biri daha gün yüzüne çıktı. Çıktı da rahatladık çok şükür. Haber sitelerinin ve sansasyonel içeriklerle dikkat çekmeye çalışan teknoloji sitelerinin “İŞTE AYPED ÜÇ” başlıklı uyduruk haberlerinden kurtulduk.

Aslına bakarsanız, yeni iPad’in çok da şaşırtıcı bir özelliği yok: Yeni iPad, yeni olan her şeyden beklenildiği gibi, daha iyi, daha hızlı. Yeni “Retina Display” ekran ile daha yüksek çözünürlük veriyor. Dört çekirdekli A5X işlemcisi sayesinde daha hızlı çalışıyor. AutoFocus özellikli kamerası daha kaliteli görüntü veriyor. İnternete 4G LTE ile daha hızlı bağlanıyor. “Voice Dictation” özelliği sayesinde sesinizi metine dönüştürebiliyor. Son olarak, elbette, 1080p video çekebiliyor.



Görüldüğü üzere Apple aynı stratejiyi devam ettiriyor: İyileştir, iyileştir, biraz daha iyileştir. Aslında böyle yapmakta haklılar da. iPad belirli bir kaliteye ve stabiliteye sahip. Apple, tablet kategorisinde lider. Hatta, insanlar “tablet” değil, “iPad” istiyor. Çoluk çocuk artık bilgisayar değil, “iPad oynuyor”. Ben de HTC Flyer’ımı çıkarırsam iPad gençliğinin yanında, şöyle bir bakıp “Sen niye bunu aldın ki?” diyorlar bana. Bu ortamda, niye “7 inç ekranlı iPad” çıkarmakla uğraşsın ki Apple?

Bu arada, cihazın adının iPad 3 ya da iPad HD olmadığına dikkatinizi çekerim. O sadece “Yeni iPad”.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: