Pazar, Mart 01, 2015

Ucuz MicroSD kartlar ile telefonunuzun hafızasını artırın

Telefonunuzda ya da tabletinizde filmleriniz, müzikleriniz ve diğer dosyalarınız için daha fazla depolama alanına mı ihtiyacınız var? Dahili bellek yetmiyor mu? Telefonunuz ya da tabletinizin MicroSD kart girişi varsa, tek yapmanız gereken bir adet MicroSD hafıza kartı alarak cihazınıza takmak. Üzgünüm, iPhone ve iPad sahipleri ile LG G2 gibi MicroSD kartları desteklemeyen cihazların sahipleri telefonun dahili depolama alanı ile ile yetinmek zorundalar.



Şahsen, satın almak istediğim telefonlarda aradığım bir özellik MicroSD kart desteği. Neden? Çünkü MicroSD kart desteği, sizi cihaz üreticisinin dayattığı fiyatlardan koruyor. Mesela iPad Air'in 16 GB modelini değil de, 32 GB modelini mi almak istiyorsunuz? Aradaki 16GB depolama alanı farkı için 220 TL fiyat farkı ödemeniz gerekiyor!

Yazının başlığına özellikle "Ucuz MicroSD kartlar" ifadesini koydum, zira MicroSD kart satın alırken de kazıklanmamaya dikkat etmek lazım. Öncelikle, Class 10 hızından aşağı hızlarda kart almayın derim. Ayrıca, cihazınızın desteklediği hafıza kartı boyutunu öğrenmek şartıyla, mümkün olduğunca büyük bir hafıza kartı almanızda fayda var. Bu aralar bir popüler bir internet mağazasında 32GB Sandisk Class 10 UHS-I MicroSD kartı 41 liraya alabiliyorsunuz. Üstteki iPad örneği ile karşılaştırırsanız, Sandisk'in 16 GB hafızası için 20 TL civarında ödeme yapmış oluyorsunuz. Aynı miktardaki hafıza için Apple'a ise 200 TL fazladan ödeme yapmanız gerekiyor. Yine bu alışveriş sitesinde Team ve Lexar marka hafıza kartlarını da yakın fiyatlarda gördüm.

Sözün özü, Mobil Yazılar'ın tavsiyesi, MicroSD kart destekli cihazları tercih etmeniz ve kart alırken de fiyat araştırması yapmanız yönünde.

İlginizi çekebilir: