Perşembe, Mayıs 07, 2015

Samsung Galaxy E5'te oyunlardan gelen bildirimleri kapatmak

Android işletim sistemi ile çalışan telefonlarda bildirim (notification) konsepti ne kadar hoş olsa da, bazen bazı programlardan ve oyunlardan gelen bildirim mesajları rahatsız edici olabiliyor. Bazı oyunlar dikkatimizi çekmek, daha fazla oynanmak için bildirim gönderebiliyor. Hele de telefonunuzu iş yerinde kullanıyorsanız, bir oyundan, örneğin Asphalt 8'den gelen bir bildirim hem rahatsız edici olur, hem utandırabilir.

Peki Samsung Galaxy E5'te oyunlardan ve programlardan gelen bildirim mesajları nasıl engellenir? Kapatmanın bir yolu yok mudur? Aslında basit: Oyundan bir bildirim geldiğinde, bildirim alanında çıkan ikonuna parmağınızı basılı tutun (uzun basın). Karşınıza içinde "Uygulama bilgisi" yazan tek maddelik bir menü çıkacak. Bu maddeye tıklayın. Uygulama bilgisi ekranına geçeceksiniz. Bu ekranda "Bildirimleri göster" diye bir seçenek var. Yanındaki kutucuya tıklayarak işareti kaldırın. Çıkan bir diyalog kutusu size "Bildirimler kapatılsın mı?" diye soracak. Tamam düğmesine tıklayın ve ana menüye geri dönün.



Artık o programdan ya da oyundan gelen bildirim mesajlarını kapatmış oldunuz. Diğer oyunlar ve programlar için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Bildirimleri tekrar almak isterseniz Ayarlar'a girip "Uygulama Yöneticisi"ne tıklayın. Listeden istediğiniz programı bulup tıklayın. Yine "Bildirimleri Göster" seçeneği çıkacak, bu kutucuğu işaretlemeniz yeterli.

Bu arada, Samsung Galaxy E5'i derinlemesine incelediğim yazımı okumak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz. Mobil Yazılar'da yazdığım incelemeleri kendim kullandığım ürünlere ya da yakınlarıma aldığım ürünlere yapıyorum, dolayısıyla sıradan incelemelerden biraz daha "hayatın içinden" olabiliyorlar. Umarım okur ve beğenirsiniz.

İlgili:
Samsung Galaxy E5 incelemesi
Samsung markası üzerine diğer yazılar
Android üzerine diğer yazılar

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: