Cumartesi, Aralık 24, 2005

Palm TX

Lütfen Dikkat: Unutmayın ki burada yazılanlar zamanla geçerliliğini yitirecektir, mesela daha avantajlı ürünler çıkabilir, ya da fiyatı düşen ürünler yazılarda belirtildiğinden daha avantajlı konuma gelebilir.

Palm TX, Tungsten T5'in WiFi'li ve daha stabil sürümü. 128 MB non-volatile hafızası var. Program hafızası T5'e göre daha yüksek olsa da toplam hafıza miktarı daha düşük. Bu cihazda "DriveMode" bulunmuyor, yani cihazı flash disk olarak kullanamıyorsunuz. Ayrıca işlemci hızı da T5'e göre daha düşük, ancak bunun performansı etkilemediği söyleniyor. Hala ses kaydedicisi bulunmuyor. Ancak TX'in 299 dolar olan fiyatı oldukça iyi. T5 349 dolara satılıyordu. Amerikada. Türkiye fiyatı 700 YTL. Biraz pahalıca.

Ekranı T5 ile aynı kalitede. Kasası siyaha benziyor ama farklı ışık şartları altında biraz mavimsi gözükebiliyor. T5 ile aynı boyutlarda olduğu için aynı eklentiler kullanılabiliyor.

Ekranın diğer Palm'ların aksine ses yapmadığı söyleniyor, ama diğerleri ile aynı ekranı kullandığını düşünürsek, diğer cihazlar gibi bir süre sonra ses yapmaya başlama ihtimali bulunuyor.

T5'e göre daha stabil olduğu söylenen Palm TX'in çok da sorunsuz olmadığını hatırlatayım. Kullanıcılar özellikle cihazla birlikte gelen Blazer ve Versamail yazılımları ile sorunlar yaşadıklarından bahsediyorlar.

Tekrar belirteyim, inanılmaz ama, bu alette ses kaydedicisi bulunmuyor. Palm'dan da bu beklenirdi zaten! (Ağustos 2007 notu: Apple iPhone'da da ses kayıt özelliği yok!)

Güncelleme: Eylül 2007 itibariyle Palm TX'in fiyatı 340 YTL seviyesine düştü, muhtelemen stokları eritmek için. Eğer bir Palm almak istiyorsanız bu fırsat kaçmaz. Hatırlatmakta fayda var: Palm'lar Pocket PC'ler kadar gelişmiş özelliklere sahip değiller. İki program aynı anda çalışamıyor, iki web sayfasına aynı anda bakamıyorsunuz vesaire. Yine de temel işlemler için güzel cihazlar. Palm'ın kullanışlılığını Pocket PC'de bulamazsınız. Bir de elbette fiyat meselesi var, bu fiyata WiFi özellikli başka bir cihaz bilmiyorum. Her zaman olduğu gibi, denemeden almayın diyorum. Hem tekno-marketler şu denettirme işine biraz daha alışsınlar, değil mi?



Palm TX'in özellikleri şöyle:

İşletim sistemi: Palm OS® Garnet (v5.4.9)
İşlemci: Intel 312MHz Xscale
Ekran:320x480 Transflective TFT, 65000+ renk desteği
Pil: 1250 mAh Lithium Ion, kullanıcı tarafından değiştirilemiyor
Hafıza: 128MB (110MB kullanılabilir alan)
Genişleme Yuvası: 1 adet, SD,SDIO ve MMC kartları destekliyor
Networking: Dahili Bluetooth ve WiFi
Ses: Dahili hoparlör ve 3.5 mm kulaklık girişi
Notlar: Ses kaydedicisi ve titreşim özelliği yok.

Palm TX hakkında daha fazla bilgi ve incelemeler:
Resmi sayfası
MobileTechReview incelemesi
BargainPDA incelemesi
PalmInfoCenter incelemesi
CNet incelemesi
PC Magazine incelemesi
InfoSync World incelemesi
Mobile Review incelemesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

palm tx i vestel den 199 ytl ye satın aldın.. ürün mükemmel bişeyy hemde bu fiyata .. ama internet tarayıcısında bi sorun war henüz çözemedin ... :( bu fiyata kaçmaz ... mp4 fiyatına pda

İlginizi çekebilir: