Cuma, Ocak 06, 2006

Resco Explorer

Resco Explorer ile SD kartınıza attığınız dosyalar üzerinde kopyalama, silme ve benzeri sıradan işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Resco Explorer zip formatındaki dosyaları açabilmenize ve istediğiniz dosyaları zipleyebilmenize de olanak sağlıyor. Ayrıca çeşitli dosya formatlarını doğrudan program içinden çalıştırabilirsiniz. Mesela doc uzantılı bir dosyaya tıkladığınızda o dosya PDA’nıza yüklediğiniz doc formatını açabilen bir program, mesela Documents to Go ile açılacaktır. Bir pdb dosyasına tıkladığınızda o pdb dosyası ilişkili program ile açılacaktır.

Resco Explorer’ın bir güzel özelliği de bazı dosyaları ilgili programlar olmadan da açabilmesi. Mesela txt uzantılı metin dosyalarını ve bmp, jpg ve gif uzantılı resim dosyalarını başka hiçbir programa gerek kalmadan açabilirsiniz.

Şimdi bu programın en önemli noktasına geldik. Çoğu dosyayı program içinden açabiliyorsak, neden onları hafızaya yükleyelim? Mesela Plucker ile oluşturduğunuz dokümanları PDA’mız yerine kartımıza kaydederek istediğimiz zaman karttan ulaşabiliriz. Peki ya programlar? Çoğu Palm OS programının çalışması için hafızada olması gerekmiyor ki! Mesela oyunlar genellikle çok yer kaplıyor. Bunları direkt karttan çalıştırmak en iyi çözüm olacaktır.



İlgili linkler
PalmGear

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: