Perşembe, Nisan 03, 2008

Ücretsiz müzik: İnternet radyoları

Internet radyolarını keşfettiğimden beri yepyeni müzik türleriyle tanıştım. Hele bu radyoları bir Pocket PC'den dinlemek çok daha keyifli oluyor!

Bir Pocket PC'den internet radyolarına bağlanmak çok kolay. Tek yapmanız gereken Internet Explorer Mobile ile radyonun web sitesine bağlanmak, istediğiniz kanalı ve kaliteyi belirten linke tıklamak. Windows Media Player Mobile ya da TCPMP açılarak kalan kısımda size yardımcı olacaklardır. Benim favori kanalım Soma FM'in Groove Salad'ı. Ayrıca Soma FM'de hiç reklam yayınlanmıyor. Aslında pek çok internet radyosunda yok denecek kadar az reklama rastladım.

Internet radyolarının bir diğer güzel yanı da tamamen yasal olmaları. Hem de kafanıza göre müzik bulma ihtimaliniz de yüksek. Pek çok farklı radyo var ve bu radyolar genellikle çok farklı alt kategorilerde yayınlar yapıyorlar.

Diğer platformlara gelirsek: Palm OS için Pocket Tunes Deluxe ve Mundu Radio, iPhone ve iPod Touch için FlyTunes ve MobileScrobbler çözümleri var. Pocket PC için bir de LastFM Mobile var. Ancak bu programları henüz denemediğimi belirteyim.


Fotoğraf: C.P.Storm
(Creative Commons)


Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yayında yayınlanamaz. Sitenizin, forumunuzun, blogunuzun ticari amaç taşıyıp taşımaması farketmez. Daha fazla bilgi için lütfen alıntı kurallarına bakınız.

2 yorum:

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

iPhone için bence en iyi Internet Radyo uygulaması MobileScrobbler

z dedi ki...

Merhaba Mustafa Bey,

MobileScrobbler'ı da yazıya ekledim.

Teşekkür ederim :)

İlginizi çekebilir: