Cumartesi, Kasım 14, 2009

E63'ün en iyi bağlantıyı seçmesini sağlamak

Nokia E63 ve E71 modelleri ile ilgili şikayetlerin başında bağlantı sorunu geliyor. Nasıl bir sorun? Örneğin e-posta programını mesajları otomatik alacak şekilde ayarladınız. Ama hangi ağdan bağlanacak? WiFi ağınızı seçerseniz, yolda giderken EDGE ya da 3G üzerinden alamıyor. Aksini seçerseniz WiFi üzerinden bağlanamıyor. Üçünçü seçeneğiniz de her zaman "Hangisinden bağlanayım?" diye sorması, bu da çok rahatsız edici. Bir akıllı telefonun daha akıllı olması gerekirdi değil mi?

Neyse ki sorunu biraz olsun çözen birkaç program var. Bunlardan biri Psiloc Connect, ama ücretli. Ücretsiz isterseniz SmartConnect yazılımını tavsiye ederim. Program size bir "akıllı" bağlantı noktası tanımalama imkanı veriyor. E-posta ve internet tarayıcı gibi programların otomatik bağlantı ayarını yeni bağlantı noktanıza yönlendirerek WiFi kapsamındayken WiFi ile, aksi takdirde EDGE/3G ile bağlanabilirsiniz.

Mükemmel bir çözüm olmasa da kolaylık sağlıyor. Telefonunuzun indirme yöneticisini kullanarak SmartConnect yazılımına ulaşabilirsiniz. Yükleme menüsünden Ovi Mağaza ikonuna tıklayın, açılan programdan Search All Items düğmesine tıklayın ve program adını aratın.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: