Cumartesi, Aralık 05, 2009

E63’ün kamerası

Öncelikle şunu belirteyim, nette dolaşan kafa karıştırıcı bilgilerin aksine, E63'ün 3G görüntülü görüşmeler için ön tarafında bir VGA kamerası bulunmuyor. Bunun için bir üst modelini, E71'i tercih etmelisiniz.

Cihazın fotoğraf çekmek için kullanılması gereken asıl kamerası ise Palm Zire 72'den beri gördüğüm en kötü kamera. E63 ile fotoğraf çekmek, onunla müzik dinlemek gibi: Mecbur kalmadıkça denemeyin.

2 megapiksel çözünürlükteki kameranın otofokus özelliği yok. Gerekli gereksiz devreye girip görüntüyü daha da bozan bir led ışığı var. Cihazın kamera yazılımı da son derece kullanışsız.

Nokia E63 video çekebiliyor (Hayret, sadece iPhone yapabiliyor sanıyorduk bunu(!)). Videolar 15 fps'de, QVGA kalitesinde. Bu cihazda video çekmek fotoğraf çekmekten daha iyi geliyor bana nedense. Ancak video çekerken de sürekli yanan bir ışığı var, insanlar çekildiklerini anlıyorlar. Yani küçük kardeşinizin şirinliklerini gizlice çekmek isterseniz hiç şansınız yok, çekildiğini anında fark edecektir.

Kısacası cihazın kamerasından pek bir şey beklememek gerekiyor.

Sonraki Bölüm: İnternet bağlantısı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

15 fps'yi video cekiyor kabul ediyormuyuz. :) Apple sırf bu yuzden ilk iki modeline video kayit ozelligi eklemedi 15 fps kamerasi diye.

Ne zaman 3GS ile kamera 30 fps ceker oldu ondan sonra video cekim ozellegi ekledi.

Bu yuzden her iki cihaz da video cekimi yapiyor demek ne kadar dogru :)

z dedi ki...

Merhaba,

Güzel yorumunuz için teşekkürler :)

Haklısınız, 15 fps yeterli değil, zaten kayıt kalitesi de kötü. Ben yine de hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum :)

Apple her işe "yaptım mı tam yaparım, iyi yaparım, farklı yaparım" diye yaklaşan bir firma. Bu yaklaşımı çok güzel ürünler ortaya çıkarmasını sağlıyor, bunu takdir ediyorum. Yine de temel özelliklerden yoksun cihazların piyasaya sunulmasını doğru bulmadığımı belirtmek zorundayım. Zamanında bazı Palm PDA'lar ses kaydı yapamıyor diye ne kadar eleştirmiştim! :)

İlginizi çekebilir: