Cumartesi, Aralık 05, 2009

E63 ve E71’in internet bağlantısı

Nokia E63 hem 3G hem de WiFi özelliklerine sahip. Doğrusu 3G özelliğini henüz test etmedim, ama EDGE ve WiFi üzerinden sürekli bağlanıyorum.

Açıkçası ne cihazın kendi internet tarayıcısı, ne de sonradan yükleyebileceğiniz Opera Mobile 10 Beta muhteşem değil, ama "yolda giderken" kullanmak için yeterli. Hatta Nokia E63’den sonra geniş geniş okumam gerekmediği takdirde N800’ümü pek kullanmıyorum desem yeridir. Özellikle mobil versiyonu olan sitelerde hiç sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Kimi sitelerin iPhone versiyonlarını da deneyebilirsiniz.

WiFi konusunda E63’ü N800 ile karşılaştırmak ne kadar adil olur bilemiyorum ama N800'ün bulabildiği kablosuz ağları E63 bulamayabiliyor. WiFi çekim gücü çok iyi değil yani. Bir de, her program her seferinde "hangi ağdan bağlanayım" diye soruyor, bu rahatsız edici. Ayrıca gerektiğinde otomatik olarak WiFi ve EDGE arasında geçiş yapabilmeliydi. Bunu çözmek için SmartConnect ya da Psiloc Connect yazılımlarını deneyebilirsiniz, ancak bu programların pil ömrünü azalttığı söyleniyor.

İlgili linkler:
http://www.boygeniusreport.com/2008/05/05/psiloc-connect-solves-the-s60-connectivity-problem/
http://www.geekzone.co.nz/tonyhughes/6542
http://thenokiablog.com/2008/07/24/featured-app-psiloc-connect-for-auto-switching-wifi-and-phone-network/

Sonraki Bölüm: Klavye

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: