Cumartesi, Aralık 05, 2009

E63’ün sesi

E63'ün 3.5 mm kulaklık girişi var, bu da standart kulaklıklarınızı sorunsuz takabileceğiniz anlamına geliyor. Kulaklık girişini kapatan lastik kapak ise bir garip, zira cihaza bağlı değil. Aslında bir kapak da denemez, kaybolmaması için çıkartıp kutusunda saklamanız lazım.

Görüşmelerde ses kalitesi iyi ama ses seviyesini yetersiz buldum. Eski bir Sony Ericsson K750i'den bile çok daha yüksek ses çıkıyor. Müzik kalitesi ise sıfır, mecbur kalmadıkça müzik dinlemenizi tavsiye etmem, kulaklarınıza yazık. Ekolayzır ayarları var ama bana kalırsa hiçbir değişim yapmıyorlar. Yine de podcast dinlemek istiyorsanız ya da toplu taşıma araçlarında bir arka koltuktakilerin muhabbetine katlanmak istemiyorsanız E63 işinizi görecektir.

E63 dışarı ses verebiliyor, hem görüşmelerde hem müzik dinlerken ses seviyesi gayet iyi. Çift hoparlörü yok ama muhtemelen ihtiyacınız da olmayacak, zira E63'üm E'si "eğlence" anlamına gelmiyor.

Ses kaydedicisi de var, çok şükür. Cihaz multitasking destekli olmasına rağmen ses kaydediciyi arka planda çalıştıramıyorsunuz. Ses kaydı devam ederken başka bir programa geçtiğiniz anda kayıt kesiliyor.

Titreşim özelliğini de ses başlığı altına yazacağım. K750i’nin "sesi" ortalığı inleten titreşim özelliği yanında E63’ün titreşim seviyesi daha normal kalıyor. Tabi bundan dolayı titreşimi hissetmediğiniz zamanlar olabiliyor.

Sonraki Bölüm: Ekran

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: