Cumartesi, Aralık 05, 2009

E63 ve E71’in ekranı

E63'ün 320x240 QVGA ekranı var. Oldukça yaygınlaşan dokunmatik ekranlı cihazlara göre küçük ve düşük çözünürlüklü bir ekranı olduğu söylenebilir. Mobil Yazılar'da sık sık QVGA ekranlara olan nefretimi dile getirmiş olsam da, E63 gibi thumbboard tipi klavyesi olan bir cihaz için yeterli bir ekranı olduğunu söylemek zorundayım. Elbette daha fazla çözünürlük her zaman daha iyidir ama her güzel şey bir arada olmuyor.

Ekran yeterince parlak ve güneş ışığı altında da görünüyor. N800'ün ekranının görünmez olduğu zamanlarda bile E63 sizi yarı yolda bırakmıyor. Ayrıca cihaz ekran parlaklığını otomatik ayarlayan bir ortam ışığı sensörüne sahip.

Ekranın dokunmatik olmaması problem oluyor mu? Doğrusu bir miktar oluyor, çünkü bazen ekrana doğrudan tıklamak yerine menülerde gezip durmak zorunda kalıyorsunuz, ama ona da zamanla alışılıyor. Hatta bir süre sonra Nokia 5800 gibi dokunmatik bir modelle karşılaştırınca, E63’ü kullanmak çok daha hızlı gelebilir size. Ekranın küçük ve düşük çözünürlüklü olması internette gezerken biraz can sıkıcı olabiliyor. Neyse ki popüler web sitelerinin bir kısmı mobil cihazlar için optimize edilmiş versiyonlara sahip.

Bir de ekranın yatay olması ara sıra problem olabiliyor, çünkü geliştirilen programların çoğu standart dikey ekranlara göre düşünülmüş. E63 ile uyumlu olduğunu söyleyen programlarda bile yazıların ekranın dışında kaldığını görebiliyorsunuz. Flash Lite oyunları da hep dikey ekranlara uygun olarak geliştirilmişler.

Sonraki Bölüm: Kamera

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: