Perşembe, Nisan 28, 2011

Apple ve Nokia ortak çalışması: iPod Touch ile mobil internete bağlanmak

iPod Touch, deyim yerindeyse, iOS tabanlı bir cep bilgisayarı. Daha ucuz ve aynı oranda eğlenceli. Bir kusuru var, o da mobil internete bağlanamaması. Otobüste, metroda, tramvayda cepten internete bağlanmaya alıştıysanız bu durum cihazın kullanım alanını ciddi ölçüde kısıtlıyor. Özellikle de pek çok iOS programının internet bağlantısı gerektirmesi cihazı "ev eğlencesi" sınırlarına sokuyor. Ancak Symbian tabanlı bir cep telefonunuz varsa bu sorunun çözümü mümküm.

Telefonunuzdan Ovi Store girip, JoikuSpot isimli programı aratın. Programı yükledikten sonra, tek yapmanız gereken programı açıp WiFi paylaşımına izin vermek. Ardından iPod Touch'ınıza dönüp yeni açılan WiFi noktasına bağlanarak mobil internetin keyfini çıkartabilirsiniz.

JoikuSpot programı düzenli olarak kullanmayı düşünüyorsanız, ücretli sürümünü satın almanızı öneririm, çünkü ücretsiz sürümde oluşturduğunuz WiFi bağlantı noktasını parola ile koruyamıyorsunuz. Bu durumda değerli mobil megabyte'larınız bindiğiniz toplu taşıma aracındaki herkesin kullanımına açık oluyor. "Gerek yok, kim bağlanacak ki?" demeyin, bağlanan oluyor doğrusu!

İlgili linkler:
Joiku.com
Symbian Diğer

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: