Cumartesi, Ekim 29, 2011

Nokia Universal Search

Arama (ve aradığınızı bulma) meselesi, cihazlar mobil olunca daha bir önem kazanıyor. Hep söylediğimiz gibi, mobil uygulamalar adı üzerinde "mobil haldeyken" kullanıldığı için, iyi düşünülmüş ve iyi tasarlanmış olmaları büyük önem arzediyor. Daha az tıklama ile daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde aradığınız bilgiye ulaşabilirseniz mutlu bir kullanıcı oluyorsunuz. Pek çok platformun "universal search" yazılımları da bu konuya çözüm bulmak üzere geliştiriliyorlar (Ancak her zaman istenilen performansı veremiyorlar).



Symbian'da da bir arama programcığı var, ancak bunu bir kademe yukarı taşıyıp "Universal Search" ismini verdikleri bir yazılım geliştirmişler. E-postalar hariç cihazdaki her şey ve pek çok internet kaynağı aranabiliyormuş. Daha fazlasını öğrenmek isteyenler için adres şurası: http://betalabs.nokia.com/blog/2011/10/12/try-out-universal-search-for-symbian-to-quickly-find-what-you-need



Bu arada, yılların öncesinin Palm OS'unda da universal search vardı, çok da iyi çalışıyordu! Bazen yazılım geliştiricilerin eski platformlara dönüp de bir kere bakmadığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: