Çarşamba, Nisan 16, 2014

İpucu: iOS'de web sayfalarının metinlerini e-postalamak

iPhone ve iPad'in standart internet tarayıcısı olan Safari'de bir web sayfasını arkadaşınızla paylaşmak istediğinizde paylaşım düğmesine basarsınız ve açılan pencereden istediğiniz seçeneği seçersiniz. Bunu zaten yapmışsınızdır. Mesela bir sitenin linkini e-posta ile göndermişsinizdir.



Ancak Safari'de web sayfasını e-posta aracılıyla paylaşmak istediğinizde sayfanın sadece linki paylaşılıyor. Sayfanın içindeki yazıları paylaşmak istiyorsak? O zaman yapmamız gereken basit: Adres çubuğundaki "Okuyucu" düğmesine basıp, ardından paylaşım düğmesine basmak.



Okuyucu düğmesine bastığınızda Safari sayfayı gereksiz öğelerden arındırıp sadece yazıyı gösteriyor biliyorsunuz. Bu haldeyken paylaşım düğmesine basıp, e-posta seçeneğine tıkladığınızda sayfanın hem linkinin, hem de metninin e-posta mesajına eklendiğini göreceksiniz.



Kaydetmek ya da sonra okumak istediğim bazı sayfaları kendime e-postalamak için bu yöntemi sıklıkla kullanıyorum. Sayfa silinse de, içeriği değişse de bende yedeği olmuş oluyor.



MacBook Air incelemesi ve ipuçları için şu linke tıklayabilirsiniz: http://mobilyazilar.blogspot.com.tr/search/label/MacBook

iPhone ve iPad ile ilgili yazdıklarım için: http://mobilyazilar.blogspot.com.tr/search/label/iPhone ve http://mobilyazilar.blogspot.com.tr/search/label/Apple%20iPad

Bu yazı sizin için Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: