Çarşamba, Nisan 09, 2014

Tiny Tower'ı yapanlar bunu da yapmış: Disco Zoo

Daha önceden Mobil Yazılar'da "Aman başlamayın" diye paylaştığım Tiny Tower'ı yapan NimbleBit, yeni bir oyun daha çıkardı: Disco Zoo. Bu oyun da Tiny Tower'a benzer mantıkta, yani siz oynamasanız da oyun dünyasında bazı değişiklikler oluyor. Ara sıra oyunu açıp bakmazsanız oyun ilerlemiyor, para kazanamıyorsunuz.

Oyun mekaniği böyle, peki konusu ne? Bir hayvanat bahçeniz var ve hayvanlar "uyanık kaldıkça" para kazanıyorsunuz. Her hayvanın belirli bir uyku döngüsü var, belirli aralıklarla uykuya dalıyor. Hayvanat bahçenizdeki hayvan sayısını ve çeşidini artırmak, hayvanların da uyanık kaldıkları süreleri uzatmak için "Safariye çıkıp" hayvanları "kurtarmanız" gerekiyor. Bunu yapmak için de bir oyun içinde oyun var. Bir alandaki bölmelerin altında gizlenmiş olan hayvan paternlerini tamamlayarsanız, o hayvanı hayvanat bahçesine eklemiş oluyorsunuz. Her hayvan için ayrı bir patern var, dolayısıyla nerelere tıklamanız gerektiğini tahmin edebiliyorsunuz.

Gelelim sorunlara. Büyük sorunlardan başlayalım mı? "Hayvanat bahçesi" denilen şey başlı başına problemli iken, bu oyunun hayvanları yakalamayı "kurtarma" olarak nitelemiş olması, buna ek olarak "hayvanları zorla uyanık tutarak para kazanma" fikrine dayanması, büyük bir sorun. Biliyorum, bu bir oyun, ancak oyunda bu açıdan bir sorun olduğunu da belirtmek zorundayım.

Daha basit sorunlara gelirsek: Oyun yeterince derin değil. Bir hafta içerisinde belli bir aşamaya gelip oyundan sıkılabilirsiniz. Tiny Tower'daki durumun aksine, kısa sürede yapılabilecek ya da keşfedilecek bir şey kalmadığını fark ediyorsunuz. Belki de bu açıdan Tiny Tower'dan daha iyidir: Alışkanlık yapamıyor.

Sonuç olarak, Disco Zoo oynamazsanız hiç bir şey kaybetmeyeceğiniz, oynarsanız da bir-iki hafta sizi eğlendirebilecek, ama çok fazla bir şey vaat etmeyen ücretsiz bir oyun.

Ayrıca bakınız:
Tiny Tower: Hiç başlamayın!
iOS (iPhone-iPad) oyunları

Dış bağlantılar:
"Kopya çekmek için" patern listesi
Disco Zoo'yu iTunes'dan indirmek için

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: