Cumartesi, Aralık 31, 2005

Palm Z22

Lütfen Dikkat: Unutmayın ki burada yazılanlar zamanla geçerliliğini yitirecektir, mesela daha avantajlı ürünler çıkabilir, ya da fiyatı düşen ürünler yazılarda belirtildiğinden daha avantajlı konuma gelebilir.

Palm Zire 22, ya da Z22, Palm'ın iPod benzeri şirin bir tasarıma sahip, ilk kez PDA alacaklara yönelik modeli. İlk Zire'ın yerine geçtiği söylenebilir. Fiyatı da ona göre belirlenmiş, 99 dolar. Tabi bu Amerika fiyatı. Türkiye'de 300 YTL civarında.

Yani Türkiye'de Zire 31 ile aynı fiyata satılıyor. Zire 31 çirkin bir görünüme sahip olsa da SD kart yuvasına sahip. Yani biraz daha multimedya ağırlıklı. Ancak Zire 22'nin de kalıcı hafızası var, yani pil bitse de bilgiler silinmiyor. Ayrıca Zire 22'nin dahili hafızası Zire 31'in iki katı.

Resimlerinden anlaşılmıyor ama, gerçekten küçük ve güzel görünümlü bir cihaz. Bağlantı noktasının aletin üstünde olması biraz garip tabi.

Türkiye fiyatı formülümüze uyuyor: ABD fiyatı + 100 dolar. KDV dahil. Ancak kişisel görüşüm o ki, böyle bir aletin cep telefonu diyarı ülkemizde tutunması için çok daha ucuza satılması gerekirdi.

Giriş seviyesi bir PDA almak istiyorsanız Zire 31 ve rx1950'ye de göz atmanızda fayda var. Ama teknoloji ile fazla içli dışlı olmayan birine hediye olarak alacaksanız, alabileceğiniz en güzel PDA Zire 22. Nasıl olsa kalıcı hafızası var, bilgisayara bağlamaya bile gerek yok.

Resim The Gadgeteer'dan

Zire 22'nin ekranı Zire 31 gibi 160x160 STN ve 4096 renk ile sınırlı. Ekranı küçük olduğu için pikseller de küçülüyor, dolayısı ile görüntünün "o kadar da kötü olmadığı" söyleniyor.

Resim BargainPDA'dan

Z22'de diğer Zire serisi PDA'lar gibi komik bir kutuda geliyor.



Palm Z22'nin özellikleri şöyle:

İşletim sistemi: Palm OS® Garnet (v5.4.9)
İşlemci: Samsung 200MHz ARM
Ekran:160x160 STN, renkli
Pil: 900 mAh Lithium Ion, kullanıcı tarafından değiştirilemiyor
Hafıza: 32MB (20MB kullanılabilir alan)
Genişleme Yuvası: Yok
Networking: Sadece IrDA
Ses: Piezo beeper (alarm sesleri için).

Palm Z22 hakkında daha fazla bilgi ve incelemeler:
Resmi sayfası
Palm Info Center incelemesi
Mobile Review incelemesi
Mobile Tech Review incelemesi
BargainPDA incelemesi
Trusted Reviews incelemesi
PDA Buzz incelemesi
CNET incelemesi
PC Magazine incelemesi
The Gadgeteer incelemesi
About.com incelemesi
PC Advisor incelemesi
Mac Animation Pro incelemesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
bu ürünün batarya ömrü kaç yıl bileniniz varmı?

İlginizi çekebilir: