Cumartesi, Nisan 08, 2006

BenQ P50

Önemli: Burada ve bu sitedeki diğer yazılarda yazılanlar yazı yazıldığı tarih için geçerlidir. Yazılanlar zamanla geçerliliğini yitirecektir, mesela daha avantajlı ürünler çıkabilir, ya da fiyatı düşen ürünler yazılarda belirtildiğinden daha avantajlı konuma gelebilir.

BenQ P50
bugünlerde Türkiye'de en çok merak edilen PDA telefon. Treo 600 ile aynı fiyata çok daha fazlasını verebiliyor olması ile bu ilgiyi de hakediyor.

Cihazın WM 2003 SE işletim sistemine sahip olması bazıları tarafından bir dezavantaj olarak görülüyor. WM 5 olmadığı için ne kaçırıyoruz peki? WM5 ile gelen kalıcı hafıza sistemi özelliği yok ve Pocket Office dokümanlarınızdaki desteklenmeyen formatlamaları yok ediyor. Eğer bunlar sizin için ciddi sorun teşkil ediyorsa BenQ P51 modelini bekleyebilirsiniz.

Cihazın pil ömrünün düşük olduğu söyleniyor, aslında kalıcı hafıza sistemine sahip olsaydı bu sorun çok daha önemsiz kalabilirdi. Ama yedek bir pil alarak bu soruna kısmen de olsa çözüm bulabilirsiniz.

Telefon özelliğinden vazgeçtiğiniz takdirde daha düşük fiyatlarda VGA ekranlı Pocket PC'ler bulabileceğinizi de belirteyim.



BenQ P50'nin özellikleri şöyle:

İşletim sistemi: Windows Mobile 2003 SE
İşlemci: 416 Mhz Intel XScale PXA272
Ekran: 2.8" 240x320 Dokunmatik Transleflective TFT, 65000+ renk desteği
Pil: 1240 mAh Lithium Ion, kullanıcı tarafından değiştirilebilir
Hafıza: 64 MB RAM, 64 MB ROM
Genişleme Yuvası: 1 adet SD kart yuvası (SDIO ve MMC kartları destekliyor)
Networking: Dahili WiFi (802.11b), Bluetooth 1.1, GSM 850/900/1800/1900, GPRS
Ses: Dahili hoparlör, 2.5 mm kulaklık girişi
Kamera: 1.3 Megapiksel
Özel: Klavye (thumboard)

BenQ P50 hakkında daha fazla bilgi ve incelemeler:
Resmi sitesi
Mobile-Review incelemesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

1-Kendisi bir PDA olup telefon özelliği sonradan monte edilmiş gibi davranan ve sizi arayanların size nadiren ulaşabilecekleri bir telefon hizmeti vermektedir. Telefonunuz açıkken kendi numaranızı ararsanız telefonun çalma ihtimali %25’dir. Bu sebeple Cep telefonlu yaş bıkan arkadaşlar için tercih sebebi olabilecek bir kalitededir denilebilir.

2-Üzerinde bataryası olmasına rağmen aslında kendisi elektrikle çalışmaktadır. Konuşma halinde şarj süresi 30 dakika stand-by süresi de 12 saat civarındadır. Wireless açıkken şarj süresi 15 dakikadır. Ben şahsen bir mobil telefondan çok ev telefonu ya da bilgisayara bağlı skype telefonu olarak kullanacaklara tavsiye etmekteyim. Evden ev telefonu işten iş telefonu reklamını beğenen arkadaşlara şiddetle tavsiye edebileceğim eşsiz bir telefondur.

3-Tuş kilidi mevcut olmamasına rağmen cebinizdeyken yanlışlıkla kimseyi arama özelliği yoktur. Çünkü bırakın istemeden istesenizde arama özelliği kısıtlı bir telefondur. Cep telefonu faturası yüksek gelen, bir türlü cep telefonu konuşmalarını kısıtlayamıyorum diyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

4-İki Kademeli bir batarya seviyesine sahip olup, birinci kademe kullanım için olup ikinci kademe sabit hafıza bilgileri içindir. Bütün şarjı iki kademeyi de bitirirseniz ya da sim kartınızı değiştirmek için bataryayı çıkarırsanız telefon kendini resetlemekte telefonu tekrar açtığınızda telefon ilk aldığınız hale gelmektedir. Bu cihazda yüklü işletim sistemi olan Microsoft Windows Pocket PC 2003 Phone edition’ın bir özelliğidir. Windows Mobile 5.0 da busorun giderilmiştir. Ama bu telefona Windows Mobile 5.0 yüklenemez. Ne kadar kullansamda telefonum hep yeni aldığım gibi kalsın diyen kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

5-Yolda yürürken, diğer elinizde bir şey varken acilen birini aramak isterseniz buna müsade etmemektedir. “Elindeki işi bitirmeden diğerine başlama” prensıbıne sahip kullanıcılara şiddetle tavsiye ederim.

6-Deri kılıfıyla kemerinize taktığınızda belinizde bir 7.65 silah gibi görünecek kadar büyük olup, silah heveslisi kullanıcılara şiddetle tavsiye edilir.

7-Yolda birileri sizi çevirip telefon numaralarını size kaydettiriyorsa ve siz bundan bıktıysanız. Sizin için de biçilmiş kaftandır P50. Çünkü telefona kaydettiğiniz (ki o kadar yetenekli olmak herkesin harcı değildir.) numaralar en geç 2 gün içinde bir şekilde telefonunuzdan silinmektedir.

8-Komşunun şifre koymadığı internetini kullanmak isteyen arkadaşlar için uygun bir cihazdır.

9-Burger King’de hamburgerinizi yerken internete bağlanabilirsiniz. Ama hamburgeriniz bitmeden şarjı biteceği için Buger King’lerde zaman öldürmezseniz.

10-Çocuklarının internet başında çok zaman harcadığını düşünen veliler için mükemmel bir cihazdır. Kimse bu cihazın başında yarım saatten fazla zaman geçiremez. Çünkü ya cihazın şarjı biter ya da sizin tahammülünüz. Bu sebeple iki kademeli koruma sağlayan güvenli bir PC’dir.

11-Bilgisayara yüklenen programların benzerlerinin yaklaşık ` ı bu cihaza da yüklenebilir.

12-Skype telefonu olarak kullanılabilir.

13-Pek mümkün olmamakla beraber eğer bir yolunu bulup birini arayabilirseniz ya da biri bir şekilde bu telefondan size ulaşabilrse telefonun görüşme kalitesi çızırtılı olup, seni duyamıyorum ne diyosun deyip muhtelif sesler çıkararak görüşmeyi bitirmek için sıkıntı çeken arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

14-1.3 megapiksel kamerasıyla çektiğiniz resimlere baktığınızda “Yahu burda ben neyi çekmiştim. Bu ne ki diye sorarbilirsiz. Eğer siz de hitabeti seven sözlü konuşmaya görüntüden çok önem verenlerdenseniz bu telefonla çektiğiniz görüntüleri başkalarına gösterirken görüntünün aslında ne çok şeyler içerdiğini uzun uzadıya anlatabilirsiniz. Soyut resimlerden hoşlanan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

15-Son olarak eğer böyle bir telefon edinirseniz sadece 1 aylık düzenli kullanım sonucunda en az benim kadar güzel cümleler kurabilir, hayata çok farklı pencerelerden bakmayı öğrenir hatta kullanım süresinin uzaması halinde filozof bile olabilirsiniz.

Bu hayata farklı gözlerle bakabilme becerisi sizin zaten sahip olduğunuz bir çok problemle nasıl yaşayacağınızı da öğretir.

Yani bu telefonu kullanırken mutlu olmasanız bile bu telefon dışında hayatınızın her alanında mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Mutluluk da hiç bu fiyata satılmamıştı. :))

cuneytcelil@hotmail.com

z dedi ki...

Cüneyt Bey harika bir yorum bırakmışsınız. İzniniz olursa bu yorumunuzu Mobil Yazılar'a bir yazı olarak eklemek isterim.

İzniniz varsa bir de isminizi veya rumuzunuzu rica edeceğim. Mobil Yazılar'da konuk yazarlara ait yazılar "Bu yazı konuk yazar X tarafından yazılmıştır" diye başlar.

Teşekkür eder, yeni yorumlarınızı beklerim :)

Saygılar.

İlginizi çekebilir: