Cuma, Ocak 12, 2007

iPhone? Kusura bakma Steve, "yemezler!"

Merakla beklediğimiz iPhone nihayet geldi. Steve Jobs yine muhteşem bir sunum yaptı. Apple borsada kazanırken RIM ve Palm kaybetti.

Açıkçası iPhone beni de çok heyecanladırdı. OS X tabanlı olması, akıllı özellikleri, Safari ile gerçek internet ve multi-touch sistemi gerçekten çok güzel.

Ama... detaylar ortaya çıktıkça Steve'in yine gözlerimizi boyadığını anlamaya başladık.

1. Wi-Fi desteği var ama Skype gibi VOIP yazılımları çalışmayacakmış.
2. Büyük ekran iyi hoş, ama eğer multi-touch sistemi bir iyileştirme getirmiyorsa, herkes biliyor ki kullanımı Steve'in beğenmediği plastik tuşlara göre daha zor.
3. Çok pahalı. Hele Türkiye'de nasıl olur acaba?
4. Herhangi bir genişleme slotu yok. Ayrıca pili de değiştirilemiyor.
5. En kötüsünü en sona sakladım. Apple'dan alınan bilgiye göre, iPhone için yazılım geliştirilemeyek! İnanabiliyor musunuz? OS X tabanlı olması neyime yaradı?

Bir de "Apple reinvents the phone" deyip duruyorlar. Diğer üreticilerin kendilerine gelip adam gibi ürünler çıkarmaları gerektiği kesin, ama bu haliyle iPhone çoğu ürün için ciddi bir tehdit gibi de gözükmüyor.

Çok yazık oldu... Nokia, N800 ü çabuk getir!

2 yorum:

steerpike dedi ki...

cok emin degilim ama 3g teknolojisi de kullanmiyor sanirim iphone.

z dedi ki...

Evet haklısınız, bunu eklemeyi unutmuşum. 3G olmaması da eleştirilen bir başka noktası iPhone'un.

Gelen bilgilere göre ekranda yazmak zor. Aslında keynote sırasında Steve'in bile yanlış tuşa basması sorunların varlığına işaret ediyor. Ancak cihaz henüz prototip seviyesinde olduğu için iyileştirmeler olabileceğini düşünüyorum.

İlginizi çekebilir: