Salı, Aralık 18, 2007

Ne güzel şey şu StatCounter

Ne güzel şey şu StatCounter. Tabi bir de Google Analytics. Mobil Yazılar'a insanlar nereden geliyor, ne arıyor, nelere bakıyorlar, hepsinin kaydını tutuyorlar. Ama en önemlisi "niyetlerin veritabanını" oluşturuyorlar.

Örneğin Zen V ile ilgili yazım her zaman bolca ziyaretçi çekiyor. Arada popüler olan bir PPC modeli onu geçiyor, ama her model gelip geçiyor, o ilk üçten hiç inmiyor. PDA sitesinde bir MP3 çaların PDA'lardan daha fazla ilgi çekmesi ilginç, değil mi? (Evet "Mobil" Yazılar ama, henüz PDA dışındaki mobil arenaya fazla çıkamadık)

Şimdi ilk üçteki diğer arkadaşlardan bahsetmezsek olmaz: Son zamanların popülerleri Asus P750 ve Toshiba g900. Bir model bir reklama çıktığı zaman, ya da indirime geçtiği zaman bolca aranır oluyor. Örneğin Samsung BlackJack ve Palm TX.

İşler giderek daha da ilginçleşiyor: Birisi "Psion" diye arayıp Mobil Yazılar'a geldiğinde, anlıyorum ki birisi GittiGidiyor'da bir Psion satıyor!

Mobil Yazılar'da "Dell Axim x50v'nize Windows Mobile 6.0 yüklemeniz artık mümkün" diye arama yapıldığında da anlıyorum ki, akıllı bir okuyucum bir yazımda yaptığım değişikliği RSS okuyucusundan görmüş, daha önce yazmış olduğum başka bir yazıyı hatırlamış. Ne güzel. Beni fena yakalamak üzereymiş ama... Ama ben o yazıyı silmişim :) (Bu aslında nerede ve nasıl araması gerektiğini bilen bir kişiyi durduramaz, ancak daha fazla uzatmasam iyi olacak :) )

En iyiler, en ucuzlar, nedirler bol miktarda.

Bir de alakasız şeyler ile gelenler var. "Graffiti yazıları", "Space Yazıları", "Eski Yazılar" ve "Yazıyı sağa yaslamak". "Renkli Toplar".

Bir kere de "Kolay yoldan para kazanmak" diye arayıp gelen biri olmuş, buna benzer ne yazdıysam!

Not: Yazmayı istediğim çok şey var, ancak bir süre Mobil Yazılar'la ilgilenemeyeceğim. Yorumlarınıza ve e-posta mesajlarınıza da cevap yazmakta gecikebilirim, anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Bayramınız kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: